Polis tarafından önceki gece saat 03.00 sıralarında Jandarma Komutanlığına gerçekleştirilen baskında 11 asker gözaltına alındı.
O askerler arasında, geçtiğimiz günlerde bir belediye başkanı ile yemek yemesi ile Medyadetay.com’da haber olan Yüzbaşı Ümit Ahlat’ın da bulunması dikkat çekti.
Hatırlanacağı üzere, Medyadetay.com’da, darbe girişiminden iki gün sonra bir belediye başkanının bir yüzbaşı ile yemeğe gitmesi haber olarak yer almıştı.
Haberde belediye başkanının ismi açıkça yazılmamış olmasına rağmen, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk twitter hesabından, “Yüzbaşı Ümit Ahlat ile yaptığımız görüşme sonrasında birlikte yemeğimizi de yiyerek komutanımıza millet adına teşekkür ettim. Hainlerin darbe yapmaya kalkıştığı gece alayda emir komutayı ele alarak devlete bağlılığını bildiren ilçe komutanımız” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.
Bu olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün “Teşekkür ettim” dediği yüzbaşı Ümit Ahlat, jandarmaya gerçekleştirilen baskında gözaltına alındı.


Erenler İlçe Jandarma Komutanı Ümit Ahlat’ın, İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Emre Metin ve Jandarma astsubay kıdemli başçavuş Mehmet Demir ile birlikte, 15 Temmuz gecesi Sakarya'ya gelen 4 tanka, jandarma araçları ile eskortluk yaparak yol gösterdiği ortaya çıktı.
Gözaltına alındıktan sonra emniyette ifadeleri alınan ve ardından adliyeye sevk edilen 11 askerden Erenler İlçe Jandarma Komutanı Ümit Ahlat, İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Emre Metin ve Jandarma astsubay kıdemli başçavuş Mehmet Demir tutuklanarak cezaevine gönderildi. / MEDYADETAY