Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil’i makamında ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi gündeme geldi. Türkmenlerin ilk günden itibaren darbeye karşı onurlu bir duruş ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, Türkmen camiası özelinde Kamil’i tebrik etti.
 
“Yakışan bir duruş”
Toçoğlu, “15 Temmuz darbe girişimi şayet başarılı olsaydı bundan yalnızca Türkiye değil, gönül coğrafyamız, soydaşlarımız da çok yakından etkilenecekti. Onların da elleri zayıflayacaktı. Türkmen kardeşlerimizin camilerde Türkiye için dualar ettiklerini; bu badireden bir an evvel kurtulmamız noktasında gereken destekleri verdiklerini yakından gördük. Soydaşlarımız kendilerine yakışan bir duruşu ortaya koydular. Bu duruşu unutmayacağız” diye konuştu.
 
“Soydaşlarımızın yanındayız”
Türkmen camiası özelinde Dr. Eşref Kamil’e tebriklerini ileten Başkan Toçoğlu, “Her akşam meydanda olduğunuzu biliyoruz. Demokrasi nöbetlerine ilk günden bu yana aynı kararlılıkla siz de devam etmektesiniz. Sizlerin bu şanlı direnişiniz takdire şayandır. Meseleyi yakından takip ediyorsunuz. Meydanların tüm hissiyatını soydaşlarımıza, kardeş coğrafyalara sizler aracılığıyla aktarıyoruz. Allah razı olsun. Soydaşlarımızın daima yanındayız” ifadelerini kullandı.
 
“Gönlü geniş insanların yurdu”
Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Eşref Kamil ise yaptığı değerlendirmede, “Biz bu toprakların gönlü geniş insanların toprakları olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkmen toplumu olarak soydaş Türkiye’nin gönülden yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Biz gerek Sakarya’da gerekse de Türkiye’de hiçbir zaman kendimizi yabancı hissetmedik. Biriz, beraberiz. Daima yanınızda ve sizinleyiz” şeklinde konuştu.