SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Türkiye’de Uluslararası Öğrenci Olmak” konferansına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan, SAÜ öğretim üyeleri ve üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

“Dünyayı tanıyan mezunlar”

Programın açılış konuşmasını yapan ISAAC öğrenci başkanı İbrahim Mucuk, kurulan topluluğun hedefleri ve misyonu ile ilgili bilgiler verdi. Programın devamında söz alan SAÜ Rektörü Elmas ise, tarihten gelen değerleri geleceğe taşıyacak çalışmalarla, dünyaya açık ve dünyayı tanıyan mezunlar yetiştirme gayretinde olduklarını ifade etti.

sau_konferans1-001.jpg

“Türkiye’yi okuyacaksınız”

YTB Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanı Serdar Gündoğan ise “Türkiye, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, farklı etnik grupları olan bir coğrafya. Türkiye’yi okumadan, anlamadan gitmek bence büyük bir fırsatın kaçması anlamına geliyor. Burada geçirdiğiniz vakitte hem üniversitede okuyacaksınız; hem de Türkiye’yi okuyacaksınız. Bunun çok fazla artısını göreceksiniz. Sakarya burada çok önemli bir noktada bulunuyor. Birçok etnik grubun Sakarya’da bulunmasının yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlere çok yakın bir mesafede yer alması diğer illerden daha avantajlı duruma getiriyor. Türkiye’de bir saatlik bir mesafede, sadece ülkeyi değil, kenti değiştirerek çok farklı kültürlerle tanışabilir, çok farklı bir noktaya geldiğinizi hissedebilirsiniz” diye konuştu. Program, farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin sorularıyla tamamlandı.