Rüstem Keleş, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu daha önce Yenikent’te yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelmiş ve arıtma tesisinin koku probleminin giderileceğini ifade etmişti. Bu kapsamda başlattığımız çalışmada sona geldik. İnşallah yeni projemiz ile özellikle yaz aylarında artış gösteren Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin koku sorunu çözüme kavuşacak” diye konuştu.

gri_su_projesi2.jpg

“Çark’ın su kalitesi artacak”

Yeşil alanların sulanmasında kullanılacak yeni bir kaynağın oluşturulacağını belirten Rüstem Keleş, “Atıksu Arıtma Tesislerimizde şu anda dünya standartlarında arıtma sağlıyoruz. Yeni projemiz ile de foseptik atığı içermeyen evsel atık suları ultraviyole dezenfeksiyon yöntemiyle tekrar arıtacağız. Bu işlemin ardından elde edilecek gri su, Çark Deresi’ne deşarj edilecek. Özellikle bahçe sulama ve tarımsal faaliyetler için değerli bir kaynak olan gri su ile Çark’ın su kalitesi artacak. Bölgedeki çiftçimize önemli bir destek sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

gri_su_projesi3.jpg

“Birincil kaynaklardan tasarruf”

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Gri Su projesi ile yeşil alanların sulanmasında kullanılan birincil su kaynaklarından önemli ölçüde tasarruf sağlanacağını da belirtti. Keleş, “Bu proje ile elde edeceğimiz gri su; Korucukpark, Yenikentpark ve Çark Deresi Rekreasyon Alanlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin Camili 2’de inşa edeceği Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Projesi’nde kullanılacak. Yaklaşık 402 bin metrekarelik alanı gri su ile sulamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızla su kaynaklarının etkin kullanımı hedefine bir adım daha yaklaşmış olacağız. Birincil su kaynaklarımızdan önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız” dedi.