Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Bisiklet Yolları Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu proje ile tüm Türkiye’de bir adım öne geçti. 57 km uzunluğunda 10 milyon TL’ye mal olacak projeyi bakanlık olarak destekliyoruz. Proje maliyetinin yarısını bakanlığımız karşılayacak. Tüm Türkiye’nin itibar edeceği bu projeyle Sakarya örnek olacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyarette, Büyükşehir Belediyesi’nin Bisiklet Yolları Projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kalkınması için her alanda projeler ürettikleri belirten Bakan Bayraktar, “Gelişmiş bir ülke olmanın yollarından biri de yaşanabilir bir çevreye sahip olmak. Çevreye azami dikkat göstererek projeler üretiyor, belediyelerimizin ürettikleri projeleri de destekliyoruz” diye konuştu. 

Bakanlıktan büyük destek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi çevreye önem veren, önemli çevre ödüllerine sahip bir belediye. Parklar yapıyor, rekreasyon çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca çok önemli bir projeyi hayata geçirmek için çalışma yapıyorlar. Bisiklet yolları projesi ile Sakarya bir adım öne geçti.  57 km uzunluğundaki projeye biz de bakanlık olarak destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Sakarya örnek olacak

Bakanlığın desteğine dikkat çeken Erdoğan Bayraktar, “Bisiklet Yolları Projesi ile Sakarya diğer illere de örnek olacak. Yaklaşık 10 Milyon TL’lik projenin yarısını bakanlık olarak hibe edeceğiz. Bu proje Sakarya’mızın marka değerini artırmaya yönelik önemli bir örnektir. Tüm Türkiye bu projeye itibar edecek. Ben Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.