Seçim çalışmaları için Sakarya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Orman Park’ta iftar programına katıldı. 
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, milletvekili adayları, belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin de katıldığı iftar programında konuşan Bakan Özlü, teknoloji ve sanayi atılım programı hazırladıklarını söyledi.
Özlü, “Türkiye’nin sanayi kapasitesinin geçen seneki yaklaşık rakamı 147 milyar dolardır. İmalat sanayimizin payı bu rakamdadır. Son bir buçuk yılda yaptığımız çalışmalarla güzel bir program hazırladık. Bu da bizim seçim beyannamemizde yer aldı. İnşallah önümüzdeki dönemde yani 5+5 yıllık bir süreçte Türk sanayisini ikiye katlayacağız. Türkiye’nin bir potansiyeli var, sanayisi var, bunun bir kapasitesi var. Bunu sadece 10 yıllık süreçte iki katına çıkaracak bir program hazırladık. 7,4 oranla büyüyoruz ama cari açığımız da büyüyor. Cari açığımızı kapatmanın tek yolu teknoloji üretmekten geçiyor” dedi. 


“Türkiye’nin tek açığı teknoloji açığıdır” 

Türkiye’nin tek açığının teknoloji açığı olduğunu belirten Bakan Özlü, “Türkiye’nin tek açığı var o da teknoloji açığıdır. Biz ne zaman teknoloji açığımızı kapatırsak Türkiye cari açığını, dış ticaret açığını da otomatik olarak kapatır. Çünkü biz düşük teknolojili ürünler satıyoruz. Katma değeri düşük ürünler satıyoruz. İhracatımızın kilogram başına bedeli 1 dolar 60 sent. Yani 1,5 dolarlar seviyesinde. Bunun en az 4 dolar civarında olması lazım. Ne zaman biz yükte hafif pahada ağır ürünler satarsak o zaman Türkiye’nin dış ticaret açığı kapanacak” diye konuştu.