YKS’nin yapıldığı gün sefer yapan 9B numaralı Yazlık-Maltepe otobüsünün şoförü Yavuz Karanfil, sınava geç kalan 3 öğrenciyi sınava yetiştirdi. Yanlış okula geldiğini fark edip panik yapan 3 öğrencinin, sürücüsünün güzergahı değiştirdiği belediye otobüsüyle sınava yetiştirildiği anların görüntüleri sosyal medyada ve TV’lerde kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı. 

O anlarda kendi oğlu da sınavdaydı
Videoların hızla yayılmasından sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve belediye şoförüne çok sayıda tebrik ve teşekkür mesajı geldi. Belediye şoförü Karanfil, katıldığı canlı yayınlarda Türkiye’ye o anlarda yaşananları anlattı. Öğrencileri, panik yaptıklarını fark ederek araca aldığını ve devamında amirleri ile yolculardan güzergah değiştirmek için izin istediğini anlatan Karanfil, bu sırada kendi oğlunun da sınavda olduğunu ifade etti.

“Başkan Ekrem Yüce özel talimat vermişti”
Başkan Ekrem Yüce’nin kendilerine sınav öncesinde ‘hassas davranın’ talimatı verdiğini söyleye Yavuz Karanfil, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanımız, sınav öncesi yapılan toplantılarda öğrencilerin sınava girecekleri okullara ulaşımlarının sağlanması noktasında hassas davranmamızı istedi. Başkanımızın talimatıyla öğrencilerimize o gün en iyi şekilde hizmet vermemiz gerekiyordu. Ben de görevimi yaptım. 3 öğrenciyi panik halinde yolda giderken gördüm. Yanlarında durup nereye gideceklerini sordum. Biz yanlış okula gelmişiz dediler. Ben de hareket amirliğinden izin istedim, verdiler. Yolcularıma ‘öğrencileri okula bırakabilir miyim’ dedim duyarlı davrandılar. Okula geldik, araçtan inip onları kapıya kadar götürdüm” dedi.

“Oğlum da sınavdaydı, çok mutlu oldum”
Karanfil, o sırada kendi oğlu da sınavda olduğu için gençlerin yaşadığı stresi çok iyi anladığını ve büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bunun yaşanmasında emeği geçen Başkanımız Ekrem Yüce ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onları sınava yetiştirdiğimde ben de çok rahatladım. Aynı yaşta benim de oğlum vardı.  O da sınava girdi, aynı duyguları ben de yaşadım. Çok mutluyum böyle bir şeye vesile olduğum için. Normalde güzergah değiştirmem yasaktı ama amirlerim ve yolcularımız buna onay verdiği için yapabildik. Onlar sınavdan güzel sonuçlar alıp, hayal ettikleri noktalara ulaşsın bize bu yeter. Aldığımız dua bize yeterli. Sakarya Büyükşehir Ulaşım çalışanları olarak vatandaşa hizmet noktasında büyük bir özveriyle çalışıyoruz” diye konuştu. 

Büyükşehir Ulaşım bayram, sınav günleri ve özel günlerde vatandaşlara ücretsiz ve kesintisiz hizmet veriyor.