Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, kurulabilecek olası yerel yönetim ortaklıkları, yeni yatırım planlamaları ve uzun vadeli stratejiler ele alındı. Al-Duwaikh Sakarya ile ilgili yaptığı yorumda, “Sakarya ve Sapanca’ya ülkem ve körfez ülkeleri olarak hayranız. Burada yeşil var. Doğa var. Yüzü gülen insanlar var. Sakarya’yı çok sevdim” ifadelerini kullandı.
Sakarya Bir Cazibe Merkezi
Büyükelçi Abdullah Abdulazeez Al-Duwaikh, “Sakarya’yı yakından tanıyan biriyim. Sapanca konusunda birçok bilgiye sahibim. Gerek turist gerekse de yatırımcılarımızın bu bölgeyi bir cazibe merkezi olarak görmesinde ciddi çalışmalarımız oldu. Şuanda hem kendi ülkemden hem de diğer körfez ülkelerinden birçok turist ve yatırımcı bu bölgeye geliyor. İlişkilerimizi daha da güçlendirerek, yeni yatırımlarla ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek arzusundayız” diye konuştu.
Türkiye Umudumuzdur
Al-Duwaikh, “Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Ülkemle ilk dakika itibariyle iletişime geçtim. Televizyon kanallarına canlı bağlandım. Ve onlara dedim ki; ‘Endişeye gerek yok. Ben de burada meydandayım, kardeşlerimle birlikteyim. Türk halkı devletine, milletine sahip çıkıyor.’ Gerçekten de öyle oldu. Türkiye bu coğrafyanın en güçlü, en istikrarlı ülkelerinden biridir. Türkiye’nin kaderi coğrafyamızın kaderidir. Biz her zaman Türkiye’nin daha da güçlenmesinden yanayız. Her zaman yanınızdayız” dedi.
İlişkiler Güçlenmeli
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Ülkemiz hakkında, şehrimiz hakkında telaffuz etmiş olduğunuz müspet yorumlar bizi çok memnun etti. İslam coğrafyasının hali pür melali hepimizi derinden yaralıyor. Afganistan, Suriye, Irak, Filistin, Yemen, Afrika’da yine bazı bölgeler; kan ve gözyaşı coğrafyamızda maalesef eksik olmuyor. Bu anlamda Türkiye gibi, Kuveyt gibi ülkelerin dik durması, büyümelerini sürdürmesi önemlidir. Biz de Sayın Büyükelçimize katılıyoruz: iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin, yeni yatırımların daha da geliştirilmesinden yanayız. Bu konuda Sakarya özelinde biz elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Doğal Güzellikleri Koruyoruz
Toçoğlu daha sonra şehir hakkında Büyükelçi Al-Duwaikh’ye ayrıntılı bilgiler verdi. Körfez ülkelerinden binlerce turisti Sakarya’da ağırladıklarını da söyleyen Başkan Toçoğlu, “Biz doğal kaynaklarımızı birer zenginlik olarak görüyoruz. Özellikle İslam ülkelerinin şehrimizin güzelliklerine olan ilgileri bizim her daim şükretmemizi ve bu güzelliklerimizi korumamızı kaçınılmaz kılıyor. Gölümüzü koruyoruz. Doğayı en doğal haliyle kalması için muhafaza ediyoruz” ifadelerini kullandı. Görüşmenin sonunda Toçoğlu Al-Duwaikh’ye teşekkür ederek, günün anısına üzerinde Sakarya’yı temsil eden motiflerin yer aldığı minyatür çalışmasını hediye etti.