Sağlıklı çevrelerin oluşturulması için şehirlere öncülük eden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin teşebbüsüyle 2013 yılında başlatılan ve örnek işletmeleri cesaretlendirme amacını güden ödüller ikinci kez sahiplerini buldu. 48 tesis ve 9 organize sanayi bölgesi ödül almaya layık görüldü.

İstanbul Hilton Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğe üye belediyelerin temsilcileri, organize sanayi bölgelerinin başkanları ve iş adamları katıldı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlığa saygılı üretim yapan tesisler ile organize sanayi bölgelerini tüm Türkiye’ye duyurmak, vatandaşlar adına şükran duygularını ifade etmek için çevreci ödül törenini düzenlediklerini hatırlattı.

Çevreye duyarlı tesisler ile organize sanayi bölgelerinin insan sağlığını iyileştirmek için yürüdükleri yolda kendileri için birer moral kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Altepe, ilkini 1 Mart 2013 tarihinde düzenledikleri organizasyonun ikincisinde 48 tesis ile 9 organize sanayi bölgesinin daha adını Türkiye’ye duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ödüle layık görülen organize sanayi bölgeleri arasında Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi de yer aldı.