SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan’ın da yer aldığı incelemelerde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yetkililerden çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Toçoğlu, merkezin tüm gereklilikleri ile birlikte çok güzel bir hale dönüştürüldüğünü ifade etti.

Eğitim Dönemine Yetişecek
Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilidiği üzere İHH, KADEM ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte böyle önemli bir proje için adımlar attık. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlattık. Ara ara yapım çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Şu an her şey istediğimiz gibi gidiyor. İnşallah yeni eğitim ve öğretim döneminde merkezimiz işlevsel hale gelecek. Şehrimizde sığınmacı olarak bulunan kardeşlerimiz için önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

Meydanlara Koştular
Başkan Toçoğlu, “Mazlum coğrafyalarda yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. Hamdolsun ülkemiz bu konuda tüm dünyaya ders veriyor. Sığınmacı kardeşlerimize hem ülkemiz hem de milletimiz ensar oluyor. 15 Temmuz olaylarına baktığımız zaman onlarda bizden gelecek iyi haberleri beklediler. Hadiseyi duyduklarında bizler gibi meydanlara koştular. Bu anlamda ikili ilişkilerinde, topluma entegre olmalarında bu merkez kardeşlerimiz için faydalı olacak. Bu çalışmamızda ülkemizin diğer illerine örnek teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

Ağustos’un Sonunda Hazır
Proje ile ilgili gelinen son noktayı da paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Binamızın iç kısmında arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Binamızda 32 sınıf, 1 seminer salonu, 1 toplantı salonu, 6 idari oda yer alacak. Yine SAMEK sınıflarımızda bu merkezimizde olacak. Hamdolsun tüm gereklilikleri içerisinde barındıran çok güzel bir hale dönüştü. Ağustos ayının sonlarına doğru binamız tamamlanmış olur. Arkasından yapılacak çevre düzenlemesi ile birlikte kullanıma hazır hale gelecek. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.