Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde tamamlayıcı tıp olarak vatandaşlara hizmet veriliyor. Poliklinikte hacamat olarak bilinen kupa uygulaması, sülük, akupuntur, proloterapi uygulaması ile toplam 4 uygulama yapılıyor. İki ayrı oda ile vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Dr. Ekrem Yılmaz, “Hastalar bütün şikayetlerinin tedavisini aynı anda bizden istememeli” dedi.

Tamamlayıcı tıbbın hem ruhen hem de fiziken insanı çok rahatlattığını belirten ve 4 aydır tedavi olmak SAÜEAH’a geldiğini söyleyen Çağatay Baytaş, "4 aydır tedavi görüyorum. Çok memnun kaldım. 10 yıldır antidepresan kullanıyordum, burada gördüğüm tedavi sayesinde ilaçları bıraktım.

“İlk uygulama polikliniği”

İlk tamamlayıcı tıp polikliniğinin Sakarya’da açıldığını belirten Dr. Ekrem Yılmaz, "Geleneksel Tamamlayıcı Tıp, Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımlamasına göre fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, tanı koyma, tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde kullanılan farklı kültürlere özgü; teori, inanç ve tecrübelere dayalı izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünü olarak tarif ediliyor. Geleneksel Tamamlayıcı Tıp dediğimiz, eski uygulamalardan oluşuyor. Ama Türkiye'de 27 Ekim 2014 tarihinde sağlıkta yeni bir sayfa açıldı. Bu tarihte Sağlık Bakanlığınca, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp yönetmeliği yayımlandı. Bu yönetmelikle 15 yöntem ve usul Tamamlayıcı Tıp olarak tanımlandı. Sakarya'da da yönetmelik yayımlandıktan 1 yıl kadar sonra biz burada bu polikliniği açtık. Daha sonra uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim merkezi özelliği kazandık. Şuanda biz Tamamlayıcı Tıp Merkezimizde akupunktur uygulaması ile başladık. Akupunktur, Türkiye'de Tamamlayıcı tıbbın ilk tanımlanan ve sertifikaları verilen ilk uygulamaydı. Biz de 2003 yılından itibaren bunu yapıyorduk. Yönetmelikten sonra kupa uygulaması, sülük (hirudoterapi) uygulaması, proloterapi uygulaması ile birlikte toplam 4 uygulamayı burada hizmetini 2 hekim olarak veriyoruz. İleriki zamanlarda hipnoz, ozon, mezoterapi ve apiterapi hazırlıklarımız var. Ve homeopati, fitoterapi gibi diğer uygulamalar ileri de başlayabilecek" diye konuştu.