Türkiye Gazetesi’nde Ünsal Ergel imzasıyla yayınlanan “Kritik dönemde kritik tayinler” başlıklı haberde, bazı isimler hakkında analiz yapıldı.

Haberde şu ifadelere yer verildi; “FETÖ ile mücadelenin yoğun şekilde sürdüğü bir dönemde yayınlanan Valiler Kararnamesi ile 20 vali merkeze çekildi, yerine 20 yeni isim atandı. Aynı kararname ile 19 ilin valisi de bir başka ilde görevlendirildi. Kararname ile 41 ilin valisi değişmiş oldu.  Kararnameye ilişkin merkeze alınan 20 isim arasında 17 ismin terör örgütü FETÖ’nün telefon mesajlaşma uygulaması olan Bylock’u kullananların olduğu iddia edilirken, İçişleri Bakanlığı yetkilileri bunu doğrulamadı. Merkeze alınan valilerin bazıları hakkında zaman zaman çeşitli iddialar gündeme gelmişti...

* Eski bakan Efkan Ala’ya yakınlığı ile bilinen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Tunceli’de Alevi gençlere devlette iş verilmediği yönündeki eleştirilere “Neticede bu siyasi bir iktidar, kendisiyle ilişkili olmayan bir kesime o kadar büyük bir ağırlık vermediğini söylemek mümkün” dediği için tepki çekmişti.

* Yine Bakan Âlâ’ya yakınlığı ile bilinen Ağrı Valisi Musa Işın’ın bir AK Parti milletvekilini tartakladığı ve küfrettiği iddia edilmişti.

* Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, trafik kazasında hayatını kaybeden Başsavcı Mustafa Alper’le ilgili gündeme gelen iddiaları araştırmaması sebebiyle eleştirilmişti.

* Karaman Valisi Süleyman Tapsız’a Fethullah Gülen’in takke hediye ettiği öne sürülmüştü. İtirafçı işadamı ise Vali Tapsız’ın 2013’te Pensilvanya’ya Gülen’i ziyarete gittiğini belirtmişti.

* Muğla Valisi Amir Çiçek’in ismi dolaylı şekilde de olsa bu ildeki FETÖ soruşturmalarıyla gündeme gelmişti. Bir internet sitesinde,  FETÖ’cü bir kişinin okul yaptırmasına ilişkin Çiçek’in de ismi geçmişti.

* Sakarya’dan merkeze alınan Vali Hüseyin Avni Çoş’un özellikle Adana’da görev yaptığı sırada, Kimse Yok mu Derneği’nin etkinliklerine katıldığı, Bank Asya’da hesabı olduğu ve Bylock üzerinden bin 800 mesaj attığı iddia edilmişti.

* Tokat Valisi Cevdet Can’ın çocuklarına FETÖ liderinin isimlerini koyduğu ortaya çıkmıştı. Vali Can iki oğluna ‘’Fetullah’’ ve ‘’Gülen’’ ismini vermişti.

* Uşak Valisi Ahmet Okur, FETÖ’den tutuklu olan eski bir valinin “Bizdendir” sözleriyle gündeme gelmişti.

* Van Valisi İbrahim Taşyapan, daha önce FETÖ’cü olarak görevden uzaklaştırılmasını istediği bir ismi Van Büyükşehir Belediyesine genel sekreter olarak atadığı için gündeme gelmiş ve eleştirilmişti. / TÜRKİYE GAZETESİ