Sakarya Üniversitesi SAITEM ekibi, Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları Türkiye Birincisi EVrim3 Sauto aracını tanıttılar. 
Tanıtımda, SAİTEM topluluğu tarafından üretilen ve SATSO’nun altın sponsor olduğu EVrim3 Sauto aracının çalışma prensibi, bünyesindeki teknolojileri, gelişme aşamaları bilgi verildi.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diyerek 
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın daima üreten ve yeni teknolojiler ile gelişen bir şehir olduğuna vurgu yaparak, şehirdeki üniversitelerin çalışmalarının bu hususta ciddi katkıları olduğunun altını çizdi. Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “SAİTEM topluluğunu bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu ileri teknolojili projeler için tebrik ediyor ve şehrimiz adına teşekkür ediyoruz. Topluluğun var olan çalışmalarını güçlendirmesi ve yeni buluşlara imza atması için de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası camiası olarak destek olmaya gayret ediyoruz. Sakarya’nın ve üniversitemizin böyle başarılı çalışmalarla gündeme gelmesi bizleri gururlandırıyor. Genç arkadaşlarımızın; geleceğin iş insanları, bilim insanları, yetişkinleri olarak çıkan olumsuz haberlere böyle başarılı çalışmaları ile cevap verdiklerini görmekten mutluyuz. Şehrimizin bu tür güzel haberlerle gündeme gelerek olumsuz algısının düzeltilmesine de bir örnek olmasını temenni ediyorum. Biz rekabeti seven iddialı insanların şehriyiz. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz de aynı şekilde yürüttükleri çalışmalar ve elde ettikleri başarılarla bu iddiamızı destekliyorlar. Başta Rektörümüzü Sayın Prof. Dr. Fatih Savaşan olmak üzere üniversite akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tekrar tebrik ediyorum” dedi.


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Talip Kuriş ise; “Geliştirdikleri ileri teknolojiye sahip projeler için Sakarya Üniversitemiz ve SAİTEM’i tebrik ediyorum. Sakarya, otomotiv anlamında yüksek kapasite ve potansiyele sahip bir şehirdir.SATSO olarak Teknofest Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları Türkiye Birincisi EVrim3 Sauto aracına altın sponsor olduk. İş dünyasının da destekleriyle daha başarılı çalışmalara imza atılacağına inanıyorum” diye konuştu.