Misafir öğrencilere; Sırbistan Türkleri Derneği Başkanı AlijaSahovic, Serdivan Bosna Sancak Derneği Başkanı Rafet Yatçı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sorgut da eşlik etti. Misafirlerle tek tek ilgilenen ve eğitim gördükleri bölümler hakkında öğrencilerden bilgi alan Başkan Yusuf Alemdar, iki ay boyunca Serdivan’da Türkçe dil eğitimi alacak öğrencilerin; ortak kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında son derece önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

"Dostluğun ve sevginin dili"

Türkçenin, dünyanın sayılı dillerinden biri olduğunu hatırlatan Alemdar; “Türkçemiz temsil ettiği değerler bakımından barışın, sevginin ve dostluğun dili olduğu gibi; geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdaki ortak mazisiyle de diğer toplumlarla aramızdaki en güçlü bağları oluşturuyor. Yeni Pazar’dan (Novi Pazar) Serdivanımıza misafir olan gençlerimizle bu güçlü bağa bir ilmek de biz atarak, dostluğumuzu pekiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Biz etle tırnak gibiyiz"

Balkanlarla sarsılmaz bir bağ ve ortak bir geçmişe sahip olduklarına da değinen Başkan Alemdar, bu noktada kültürel mirasa sahip çıkarak onu geleceğe en güzel şekilde taşımanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini vurgulayarak; “Türkiye Balkanlar, Balkanlar da Türkiye’dir. Biz etle tırnak gibiyiz. Birbirimizden asla ayrılamayız, kopamayız. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu güzel geleneklere ve hasletlerimize siz gençlerimizle birlikte sahip çıkarak, geleceğe taşımak en önemli görevlerimizdendir” dedi.

"Türkçeyi Balkanlara götürmek istiyoruz"

Öğrencilere eşlik eden Sırbistan Türkleri Derneği Başkanı AlijaSahovic ise misafirperverliğinden dolayı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür ederek; “Dernek olarak en büyük amaçlarımızdan bir tanesi Osmanlı’dan sonra unutturulmak istenen Türkçeyi Balkanlara geri getirmek. İnsanlarımız tekrar Türkçe konuşsun istiyoruz. Bu sebeple gençlerimizle birlikte buraya gelerek, Türkçeyi onlarla birlikte Balkanlara geri götürmek istiyoruz. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.