Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Mevcut Şube Başkanı Ömür Kalkan yönetim kurulunun tek liste ile girdiği kongreye, üyelerin ve davetlilerin yanı sıra Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, İl ve İlçe Yönetimleri ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ömür Kalkan, “Biz Türkiye Kamu-Sen’in misyonu ve varoluş sebeplerine inanarak yola çıktık. Bu yolda üyelerimiz ve kurumlarımızın haklarına halel getirmeden, onların ve teşkilatın hukukuna uygun çalışmalar yürüttük. Bu yolda çok sıkıntılar yaşadık. Çok şükür eğilip evrilmedik, mevki ve makam peşinde koşmadık. O yüzden dün söylediklerimizi bugün söylemekten imtina etmiyoruz. Dün bizi acımasızca eleştirip düşman gözüyle bakan sözde sendikaların, bizimle aynı çizgiye gelmiş olduğunu görüyoruz. Buna sevinmek isterdik ancak, maalesef bunların eylemleri ile söylemleri birbirini tutmuyor. Dileğimiz bu arkadaşların kamuda yaşanan adaletsizlik ve hukuksuzluklara hizmet etmemesidir. Bizim mücadelemiz önümüzde ki 4 yılda bu tür olumsuzluklarla mücadele etmek olacak. Biz, bize inanan ve güvenen üyelerimizin güvenlerine layık olmaya çalışacağız. Tüm üyelerimize, temsilcilerimize, şube yöneticilerimize ve hızına yetişmekte zorlandığımız genel merkezimize teşekkür ediyor, kongremiz ve sonuçlarının camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin Deniz de konuşmasında, Türk Ulaşım-Sen hareketinin çalışanların umudu olduğunu, bu umudu hayal kırıklığına uğratmadan yollarına devam ettiklerini belirtti.

Kongrede eski şube yöneticileri ve emekli üyelere plaket takdim edildikten sonra seçimlere geçildi.

Mevcut Başkan Ömür Kalkan yeniden başkanlığı getirilirken, yönetim ise şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu Asil

Veli ERTÜRK

Recep OĞUZ

Serhat ÖZBEK

Tuğbay PALAK

Recep ÜSTÜN

Metin COŞKUN

Denetleme Kurulu Asil

Temur GÜNHAN

Selim GÜNDÜZ

Tunahan Sezer TUNCER

Disiplin Kurulu Asil

Ercan GÜNDÜZ

Halil İbrahim KAYA

Fatih ŞENOL

Üst Kurul Delegeleri

Necati Oğuz SERTSÖZ

Özcan GÜL

Ali Azem FINDIK

Cengiz ERTEKİN

Muharrem AKSOY

Ağah Oktay GÜRLER

Ömür KALKAN