Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi nedeniyle Türk Metal Sendikası Sakarya Şubesi üyeleri, Kent Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Kalabalık bir grupla Kent Meydanına gelen Türk Metal Sendikasına üye işçilere, Sendika Şube Başkanı Şahin Kaya ile Türk İş İl Temsilcisi Cemal Yaman da destek verdi.

Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bir insan için en büyük değer yaşama hakkıdır. İnsanlar ayakta durabilmek için, yaşamak için çalışır, alın teri, göz nuru döker, emek harcalar. Bunların karşılığında da insanca yaşamak isterler. Bizler metal işçileri olarak yıllardan beri çalışıyoruz. İşimiz ve işyerimiz için her şeyi yaptık. Patronlar kazandı, fabrikalar kazandı, Türkiye kazandı. Ama biz hakkımızı alamadık. İnsanca yaşamak bizim de hakkımız. Bu hak bize anamızın ak sütü gibi helal. Bu haktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Hakkımızı kimse bizden alamaz, çalamaz. Hakkımızı da, emeğimizi de söke söke alacağız” dedi.

MESS kendilerine 1.14’lük teklifle geldiğini belirten Kaya, “Bize sosyete enflasyonu ile gelmeyin. 1.14 yalan demektir. İnkar, kölelik, insafsızlık demektir. Biz içinde insanca yaşama koşullarının, insanca çalışma koşullarının olmadığı bir sözleşmeye hayır diyoruz. Artık geri sayım başladı. Çok yakında grevde olacağız. Bizden bu kadar, gerisini onlar düşünsün. Gazamız mübarek olsun” dedi.

Kaya’nın açıklamalarının ardından sendika üyeleri, halay çekti.