Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Zirvesi için Sakarya’ya gelen heyeti Büyükşehir Belediyesi’nde kabul etti. Büyükşehir Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan ziyarette tüm misafirleri tek tek selamlayan Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’nin tarım, turizm, sanayi ve diğer tüm alanlarda örnek şehri Sakarya’da Türk dünyasının değerli temsilcilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

14 farklı ülke temsilcileri

14 farklı ülkenin temsilcilerinin yer aldığı ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Türksoy Genel Sekreteri Düsein Kaseinov, Oş Büyükşehir Belediye Başkanı Taalaybek Sarıbaşov, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, rektörler, akademisyenler, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci, Türk Konseyi, Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Vakfı ile TÜRKSOY mensupları, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, farklı ülkelerden gelen misafirler yer aldı.

Başkan Yüce’ye Kırgızistan’dan fahri doktora

Türk dünyasının Sakarya’da buluştuğu progamın ilk ziyareti olan Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Ekrem Yüce’ye, Türk Dünyası Kültür Başkenti Oş şehri kutlamalarına teşrifleri ve Kırgızistan’a katkılarından dolayı Kırgızistan İnşaat Mimarlık ve Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akınbek Abdıkalıkov tarafından fahri doktora takdim edildi. Başkan Yüce, Türk dünyasına yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini ve teşekkürlerini belirterek Sakarya’ya ilişkin şunları söyledi: “Sakarya denizi, gölü, nehri, şelaleleri, dereleri, ormanları, yaylaları, longozu, jeotermal kaynakları ve tüm doğal güzellikleriyle kardeşlik ve huzur coğrafyasıdır. Kültürel zenginliği ile şehirlerin şehridir. Ülkemizin önemli aks noktaları üzerinde yer alan şehrimizde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Tarihi gün

Kırgızistan İnşaat Mimarlık ve Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akınbek Abdıkalıkov ise; “Türk dünyasına ve Kırgızistan’a yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün bizim için tarihi bir gündür. Her iki belediye başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyor, önümüzdeki süreçte kardeşlik bağlarımızın daha güçlü olmasını temenni ediyoruz” dedi.