Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan programa; Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Altın, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Turizm Haftası Kutlama Programında Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç.Dr. Hüseyin Yorulmaz, Sakarya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Batman ile programı hazırlayan okullardan Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alim Oktar günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
 
Yunus Çiloğlu ile Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin birlikte hazırladığı programda öğrenciler turizmin önemini anlatan ilgili şiirler okudular, tiyatro oyunu sergilediler, müzik dinletisi sundular.
 
Beğeniyle izlenen programın sonunda davetlilere okullarımızın yiyecek ve içecek hizmetleri bölümleri tarafından hazırlanan ikramlar sunulurken, Sezginler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı Turizm Haftası Açılış Pastası Vali Yardımcısı Akın Yılmaz tarafından kesildi.