Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer ve yönetimi, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas'ın makamına bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarete Merosa Projeler Genel Koordinatörü Mehmet Yücel, Sapanca Hills işletme sahibi Yüksel Gürtürk, Mega de Luxe İşletme Müdürü Alpaslan Kılıç, Sufizen İşletme sahibi Güzin Balçık, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, The Ness Otel Genel Müdürü Cengiz Çetin, Sapanca Turizm Derneği Başkan Yardımcıları Coşkun Balta ve Şirin Doğan hazır bulundu.

Fakülte çalışmaları son hız devam ediyor

Sapanca'da açılacak olan Turizm Fakültesi çalışmalarının son sürat devam ettiğini ziyaretçileri paylaşan Elmas, Üniversite olarak yol haritasını çıkardıklarını, çıkarılan harita doğrultusunda yol alacaklarını ifade etti. Sapanca'da 2 yıllık bir MYO bulunması, Turizm Lisesi'nin açılması ve Fakülte kurulması ile entegrasyonun sağlanacağına dikkat çeken Elmas, Sapanca'nın Üniversite öğrencileri ile güzel bir atmosfer oluşturacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

İki hafta içinde süreç başlayacak

Elmas, Sapanca Turizm Fakültesi'nin yeni eğitim sezonuna kayıt almasının yetimesi için bir takım düşünceleri olduğunu bir iki hafta içinde süreci başlatacaklarını söyledi.

 

Bir çok İlçe'nin Fakülte talebi var

Sakarya'da bir çok ilçenin Fakülte açılması için çaba sarf ettiğini kaydeden Elmas, Sapanca'nın  vizyonunun Turizm ile ilerlediğini, bu vizyon ve  Fakülte mekanının hazır olması gibi avantajlar sayesinde Sapanca'nın diğer ilçelerdeki taleplerin önüne geçtiğini belirtti. Sapanca Turizm Fakültesinden mezun olacak öğrencilerin Sapanca'da bulunan işletmeler ile uyum içinde çalışacağını kaydeden Rektör Elmas, mezun olan gençlere hazır iş imkanı sunulmasının  iki taraf içinde çok büyük bir şans olduğunu ifade etti. İşletmelerin yetişmiş eleman bulmakta sıkıntısının çözüleceğini, mezun olan gençlerin işinin hazır olması gibi avantajlarla eğitime başlamanın Sapanca için çok büyük bir kazanç olacağını belirten Elmas, şimdiden bu entegrasyonu sağlamak için seminerler verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yerel yönetimlerden destek bekliyoruz

Sapanca Turizm Fakültesi'nin Sapanca'nın çehresini değiştireceğini söyleyen Muzaffer Elmas, Fakülte'de bölüm hocalığı yapan ancak Sapanca'ya gitmeye karşı olan bir çok ismin düşüncelerinde şimdiden olumlu yönde değişiklikler olduğunu, işletmelerin de sunacağı katkılar ile tüm hocaların gönül hoşluğu ile burada eğitim vereceğine inancının tam olduğunu vurguladı.Sapanca'da Turizm Fakültesi açılmasının önünde hiç bir engel bulunmadığını söyleyen Muzaffer Elmas,Fakülte olacak mekanda yapılacak olan masraflara yerel yönetimlerden katkı beklediklerini, en kısa sürede Sapanca Turizm Fakültesi'ne bir dekan atayarak süreci başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Turizm Derneği'nden teşekkür

Sapanca Turizm Derneği yöneticileri, İlçeye Fakülte kazandırılmasında çok büyük çaba sarf eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr Aydın Yılmazer ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Muzaffer Elmas'a teşekkür ederek, Sapanca'nın evladı sayılacak Üniversiteli gençlere her türlü iş ve sosyal imkanları sağlayarak , Sapanca'da Eğitim, Kongre, Spor ve Sağlık Turizmi'nin önünün açılmasına destek vereceklerini ifade ettiler. Yapılan ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Elmas, Sapanca Turizm Derneği'nin zengin kadrosu ile çok büyük işlere imza atacağına inandığını söyledi. Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu.