Sakarya Erzurumlular Derneği oluşan yeni yönetimi ziyaretleri kabul etmeye başladı. Sakarya’nın kültür dernekleri arasında önemli bir yer teşkil eden ve üye bazında önemli bir sosyal ve kültür derneği hüviyetinde bulunan Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Abdurrahman Polat ve Yönetim Kurulu, Tüm sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)’ı Dernek hizmet binasında ağırladı. TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik ve yönetim kurulu üyelerini Sakarya Erzurumlular Dernek Başkanı Abdurrahman Polat ve yönetim kurulu karşıladı.

“Sakarya Türkiye mozaiği”

Samimi sohbetlerde bulunan ve ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Sakarya Erzurumlular Dernek Başkanı Abdurrahman Polat, TÜMSİAD’ın faaliyetlerini ve etkinliklerini yakından takip ederek takdirle karşıladıklarını ifade etti. Ortak çalışma ve projelere de imza atmaya hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Polat “Derneğimiz bünyesinde çeşitli iş adamları derneklerine üye olan arkadaşlarımız mevcut. Bizim derneğin üyeleri ortalama %70’i iş adamı. İlimiz ve ülkemize katma değer sağlayan, etnik kökenlere önem verip saygı duyan, kültürlerimizin yok olmaması adına, çeşitli kültür derneklerin sosyal aktivitelerinin de olması ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor. Özellikle Sakarya, Türkiye’mizin bir mozaiği durumunda. Bizler bu coğrafya da hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz.”  

“Teröre karşı STK’lara ortak çağrı”

“Birlik ve beraberlik içerisinde olursak ne terör eylemleri ne buna benzer bölücü tutumlar karşısında dimdik kol kola durduğumuz sürece, bu tür oyunları bozarız. Bu vesile ile ülkemize karşı yapılan saldırı ve tehditlere karşı bizler boyun eğmedik ve bağımsızlığımızı da hep birlikte kazandık. Türk bayrağı altında kardeşçe yaşamalıyız. Şiddetle terör eylemlerini kınıyoruz. Hep birlikte tüm sivil toplum kuruluşları olarak ortak bir metne imza atmalıyız” şeklinde mesaj verdi.

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik de öncelikle Sakarya Erzurumlular Dernek Başkanı Abdurrahman Polat ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Hoşgörü ve anlayış içinde STK’lar olarak sık sık bir araya gelmenin çok fayda sağlayacağının altını çizen Başkan Murat Kesik, “Samimi ziyarette kendimizi dernek üyesi gibi hissettik. Erzurumluların samimiyetini ve güzelliğini bir kez daha anladık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde zor günlerden, yaşanan terör eylemlerine karşıda el ele vererek çıkabiliriz. Şiddetle terör eylemlerini kınıyoruz. Kardeşçe yaşamalıyız. Gönül gönüle verip, il ve ülke ekonomisini katkı vererek, iş istihdamı sağlamalıyız. Birlikte ortak projelerde bulunabiliriz. Gördüğüm kadarıyla Erzurumlular Derneği, iş adamlarının çoğunlukta. Bizlerde iş damları derneğiyiz. İş adamlarını kendi derneğimize bekliyor ve üye olmalarını arzuluyoruz. TÜMSİAD herkese kucak açmıştır. Kapımız tüm dürüst ve hakkıyla ticaret yapan iş adamlarına açıktır.  Aramızda Erzurumlular Derneğinin iş adamlarını da görmek isteriz” şeklinde konuştu.