Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı’na destek veren Türk Macar İşadamları Derneği’ne (TÜMİŞAD) katkılarından dolayı plaket verildi.

TÜMŞİAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, 2012 yılında 100 bin doların üzerinde bir değerde Macaristan’dan giysi yardımı toplandığını belirterek, bu yardımların Suriyelilere ulaştırılması için Kızılay’a teslim edildiğini belirtti.

Türk halkının yardım eli olan; din, dil, millet ve ırk ayrımı gözetmeden yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı Birinci Genel Başkan Vekili Hasan Karahan ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss’in katılımı ile toplanan yardımları teslim ettiklerini kaydeden Osman Şahbaz, kampanyaya katılan Macaristan’daki iş adamlarına da teşekkür etti.

TÜMİŞAD’ın bu desteğine ve gösterilen ilgiye teşekkür eden Türk Kızılayı Bayrampaşa Şubesi Başkanı Eczacı Ali Murat Duman, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’in de katılımı ile düzenlenen yemekte TÜMŞİAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz’a teşekkür plaketi takdim edildi.

TÜMİŞAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz,

’’Türk Kızılayı kutsal bir görevi misyon edinmiştir. Eşi benzeri olmayan güzel organizasyonlara imza atıyorlar. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Macaristan ve Türkiye bizler için çok kıymetlidir. Bizler hem Macaristan’da, hem de Türkiye’de bu tür yardım ve katkıları Dernek olarak daha önce de yapmıştık. Bundan sonra da katkı

sağlamaya devam edeceğiz. Bu tür insani yardımlar iki ülke arasındaki derin ve sıcak bağları daha da güçlendirecektir. Özellikle bizlere yol gösteren İstanbul ve Ankara’da çok dinamik, çalışkan, Türk dostu genç Macar diplomatlar görev yapıyor. Bu her iki ülke adına da büyük bir şanstır” dedi.

Ecz. Ali Murat Duman ise konuşmasında, “TÜMİŞAD Türk Kızılayı’nın perspektifini Balkanlar’dan Avrupa’ya taşımıştır. TÜMİŞAD ile Türk Kızılayı’nın imzalamış olduğu stratejik ortak çalışma protokolünün benzerini Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu ile de oluşturarak zenginleştirmek düşüncesindeyiz. İlk adımı bu hafta içerisinde Genel Başkan Ayhan Bölükbaşı’nı ziyaret ederek atmış bulunuyoruz” dedi