Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMŞİAD) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Macaristan’da Sağlık Bakanlığına ait Budapeşte’nin 8. Bölgesinde 263 doktor, 690 hemşire ve 500 yardımcı elemanla hizmet veren Avrupa’nın en büyük çocuk hastanesine ziyarette bulundu.

Heim Pál Gyermekkórház çocuk hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. Nagy Anikó, Mali İşler Grup Başkanı ve Finansal Direktör Palocz Norbert tarafından karşılanan Türk ve Macar İşadamı heyetine, hastanenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. Nagy Anikó, TÜMİŞAD heyetinin Noel ve Yılbaşı öncesinde, hastaneyi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Başkan Osman Şahbaz ise, TÜMİŞAD olarak çocuk hastanesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, daha önceki yıllarda bu tür yardımları vakıflar üzerinden gerçekleştirdiklerini ancak bu yıl yapacakları yardımı doğrudan hastaneye gelerek çocukları yerinde ziyaret edip sevindirerek yapmak istediklerini söyledi.

Şahbaz, “Hasta ziyareti ve hediyeleşme Macar ve Türk kültüründe de önemli yer teşkil etmektedir. Derler ki; hastalıkların yarısı fiziki diğer yarısı psikolojiktir. Bizler o psikolojik kısmına deva olmak için de buradayız. Hasta olan minik yavrularımıza kalbimiz ile birlikte enerjilerimizi de getirdik. Gayet tabii bizler işadamıyız ancak sosyal hayatın içerisinde de sürekli varız. Bu sosyal sorumluluk vazifesi de bizler için her daim olan yaşam tarzımızın bir parçasıdır. Aslında çocukları sevindirirken, bizler de ayrıca kendimizi rehabilite ve mutlu ediyoruz. Bizler bunun farkındayız. Hayatın kendisi bebek, çocuk ve yaşlıların varlığı ile ifade edilebilir. Bu hayatı ve yaşamı oluştururken çocukları ve yaşlıları unutmamalıyız. İnsani duyguları biraz daha yakından hissetmek ve yaşamak için buradayız” dedi.

Ziyarete katılan heyette yer alan TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Genel Sekreter Dr. Kamil Nas, İşadamları Ali Mercan, Demirhan Efendioğlu, Szomor İmre, Tahir Güneş, Tóth József, Tarık Tekeş, Szomor İbolya ve Kiss Béla, tüm bölümlerdeki çocukları tek tek ziyaret ederek, oyuncak, çocuk çorabı, çocuk terliği, çikolata, kek, bisküvi ve şekerleme hediye ettiler.