Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi, Sakarya’da üyesi bulunan diğer 18 sendikanın toplamından daha fazla üye sayısı ile büyük bir başarıya imza attı.
Murat Mengen başkanlığındaki Şube Yönetimi, 5 bin üye hedefi ile 16 ilçede birçok kez teşkilat toplantıları gerçekleştirdi. Köy köy gezerek okulları ziyaret etti. 5 bin üyeye ulaşmak için gece gündüz çalışan teşkilat mensupları 15 Mayıs yetki mutabakatlarının imzalanması ile rakiplerine büyük bir fark atarak hedeflerine ulaştı. 16 ilçenin tamamında yetkili sendika olmayı başararak Sakarya’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını bir kez daha deklare ettiler.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; "Devletin, 'Sosyal Devlet ilkesinin mutlak ve kamil manada hayata geçirilmesi için yasal ve hukuk zemininde her türlü mücadeleyi veriyoruz.   Önemli olan toplumun bir kısmını değil tamamını kucaklamak, iş kolumuzda çalışanların tamamını sendikamıza üye yapmaktır. Sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde, yapıcı, uzlaşmacı ve ilkeli hareket ediyoruz.  Toplumun kültür alt yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak, insanımızın değer yargılarına saygılı olmak en önemli hassasiyetlerimizdendir. Birliğin ve beraberliğin teminatıyız. Çünkü bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Memur-Sen’in, Eğitim Bir-Sen’in emeği, adanmışlık örneği bir gayreti var. Ve bu gayretimiz, bu soluğumuz devam edecektir. Sendikamız, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın 1992’den beri ortaya koyduğu istikametten asla sapmamış, çizgisini çok daha belirgin hale getirerek hak aramanın adresi, mazlum ve mağdurların sesi olmuştur. Bizi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu yapan, eğitim çalışanlarının haklarını en iyi şekilde savunmaya, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da milletin yanında, zalimlerin karşısında olmaya; kuruluş felsefemizdeki çizgimizden, duruşumuzdan, misyon ve vizyonumuzdan sapmadan sendikal çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Yetki sürecinde gece gündüz  büyük bir fedakarlık ile çalışan Eğitim-Bir-Sen il yönetimindeki arkadaşlarıma, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, teşkilatımızın uç beyleri olan okul temsilcilerimize ve birbirinden kıymetli üyelerimize  çok teşekkür ederim" dedi.