Türk Orman-Sen Sakarya İl Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Çanakkale gezisi, bu yıl da kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

“Şühedaya vefa turu” sloganıyla düzenlenen gezide Türk Tarım Orman-sen üyeleri ilk olarak Edirne’yi gezdi. Selimiye Camii, Tarihi Kapalı Çarşı ve müze ziyaretinde bulunan üyeler ardından Çanakkale’ye geçti.

Çanakkale gezisinde ise savaşların yaşandığı tüm cepheler, Kabatepe Çanakkale Müzesi, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Piyade Alayı Şehitliği gezildi.

Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan Türk Tarım Orman-Sen İl Başkanı Fatih Kurt, sendika olarak her yıl bir gezi tertiplemeyi ilke edindiklerini belirterek, “Öncelikli olarak tarihi ve kültürel değerlerimizin olduğu yerleri gezmeyi ve görmeyi hedefliyoruz. Arkadaşlarımızdan Edirne ve Çanakkale için çok yoğun talepler oldu ve değerlendirdik. Son derece uyumlu ve kaliteli bir gezi oldu. Üyelerimize ekonomik şartlarda bu geziyi sunduk. Profesyonel tur şirketleri ile birlikte yaptığımız bu gezi gelecekte düzenleyeceğimiz geziler açısından iyi bir örnek oldu” dedi.