Yaklaşık 2 bin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği Adapazarı Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu, İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Orhan Büyü, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Kongrede yapılan seçimde mevcut başkan Orhan Büyü delegelerin takdir ve teveccühleriyle Adapazarı Şube Başkanlığına yeniden seçilirken, yönetim kuruluna Necmettin Turan, Mehmet Hanefi Kara, Recai Mutlu ve Yaşar Dursun seçildi.

Gerçekleştirilen genel kurula Türk-İş eski Genel Başkanı Salih Kılıç, Anavatan Partisi eski Sakarya Milletvekili Mümtaz Özkök, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakaryaspor eski Başkanı Aydın Zengin, genel merkez yöneticileri, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yoğunluğu nedeniyle katılamadığı kongreye telgrafla tebriklerini iletti.

“4 bin 45 ton kömür dağıttık”
Emeklilerin sorunlarına çare olmaya çalıştıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Adapazarı Şubesi Başkanı Orhan Büyü, "Kömür fiyatları konusunda piyasada istikrarı sağlıyoruz. 33 aylık kampanya süresince 4 bin 45 ton kömür dağıttık. Bunun yanı sıra 65 yaş üstü emeklilerimizin ücretsiz ulaşım konusundaki yaşadığı sorunları aştık" dedi.

“Devletin verdiği söz yerde kalmamalı”
2015 yılında Başbakan'ın emekliyi 250 lira taksitle ev sahibi yapacağı sözünü hatırlatan Büyü, "2015 yılında Ankara’da yapılan genel kurulda Başbakan tarafından emeklileri 250 lira taksitle ev sahibi yapılacağı açıklandı. Emeklilerimizin bu haktan yararlanmaları için girişimlerde bulunduk. Hazineye ait imarlı arsalar bulduk ancak bizden kaynaklanmayan sebeplerle bu proje gerçekleşmedi. Ancak bu konunun takipçisiyiz, devletin verdiği söz yerde kalmamalıdır. Ülkenin Başbakanının verdiği söz yerine getirilmelidir” dedi.

"Sakaryalılar raylı sistemi istemeli"
Türkiye'nin geleceğinde Sakarya'nın önemli bir yere sahip olduğunu ve Sakarya'nın iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Türk-İş eski Genel Başkanı Salih Kılıç, "Sakarya Üniversitesi ve demir yolları ile birlikte Düzce’den Serdivan’a kadar raylı sistemini gerçekleştirmelidir. Karasu’dan Geyve’ye kadar da bir sistem olmalıdır. Sakaryalı bunu istemelidir. Toplumun talebine herkes uymak zorundadır" dedi.

“Emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı”
Emekli aylıkları hakkında konuşan Türk-İş eski Genel Başkanı Salih Kılıç, "Emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. Katkı payları da alınmamalıdır" derken, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise emeklilerin maaş konusunda adaletsiz olduğunu ve zam oranlarının enflasyona göre yapılmasını gerektiğini söyledi.

Ayrıca Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Adapazarı Şubesine ait bir bina satın alınacağının müjdesini verdi.

Orhan Büyü başkanlığındaki Adapazarı Emekliler Derneği'nin yönetimi şu listeden oluştu:

Yönetim Kurulu: Necmettin Turan, Mehmet Hanefi Kara, Recai Mutlu, Yaşar Dursun
Yedek Yönetim Kurulu: Bülent Tecim, Zekai Kılıç, Faruk İlhan, Mehmet Demir, Zafer Büyü
Denetim Asil: Hülya Güneş, Temindar Dede, Nuri Tok
Denetim Yedek Üyeleri: Şener Yılmaz, Zühal Büyü, Meral Mutlu