Bu akşam saat 22.00 sıralarında ilk olarak Boğaziçi ve FSM köprüleri tek yönlü olarak asker tarafından trafiğe kapatıldı. Köprünün girişinde silahlı askerler beklerken, Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yapmak isteyen araçlara izin verilmedi.
İlerleyen dakikalarda küçük bir grubun Genelkurmay Başkanlığı'nda darbe girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını belirtildi.
Köprülerin asker tarafından kapatılmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, asker içerisinde var olan bir yapılanmanın bir kalkışmada bulunduğunu belirterek, “Buna henüz darbe demek mümkün değil. Bu bir kalkışmadır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir. Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti. Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek” dedi.
Bu arada Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde bir patlama meydana geldiği belirtildi.
Yaşanan gelişmelerin ardından saat 23.30 sıralarında ise TSK adına TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ülke yönetimine bütünüyle el konulduğu kaydedildi.