Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, İşkur Sakarya İl Müdürlüğü ile 870 kişilik yeni eleman alımı konusunda işbirliği yaptı. Yeni alımlardan sonra Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş’de çalışan kişi sayısının üç bine ulaştığı belirtildi. 1 Şubat 2013 tarihinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında Corolla üretimi için 870 kişilik istihdamı kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. İşe alımlar 1 Şubat 2013 tarihi itibarıyla başlarken, Mart sonuna kadar 870 kişiye ulaşılması planlanıyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Corolla üretiminin başlamasıyla 2013 yılını tam kapasiteye yakın bir üretimle tamamlayacaklarını ve 2014’ten itibaren tam kapasite üretime geçerek daha fazla model üretebilen, üretimini artırmış, önemli sayıda istihdam sağlayan ve daha geniş pazarlara ihracat yapabilen bir şirket durumuna gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer; 150 milyon euro yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Adapazarı Fabrikası’nda Corolla’nın seri üretimini gerçekleştirmeye başlayacaklarını, kapasite kullanımı ve üretim hacmi ile paralel olarak yükselen ihracat geliri sayesinde Türkiye’nin ihracat hedefine olumlu katkıda bulunacaklarını söyledi