Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Başkan İsmail Karakullukçu, Hiroshi Kato'ya Arifiye ve belediyenin çalışmaları hakkında genel bir brifing verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsmail Karakullukçu, “Sizden önceki Toyota Türkiye CEO’su Orhan Özer ile birlikte, çok verimli bir çalışma dönemimiz oldu. Tabi makamlar kalıcı, bizler geçiciyiz. Görev süremiz dolduğunda, bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza makamları devrediyoruz. Bildiğim kadarıyla, daha önce de Baş Koordinatör ve Genel Müdür Danışmanı olarak görev yaptınız. Dolayısıyla, bizleri ve ilçemizi iyi tanıyorsunuz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Bundan önce olduğu gibi, ilçemizde bulunan kaliteli işgücünün, siz değerli sanayicilerimiz tarafından değerlendirilmesi konusu başta olmak üzere, yine vatandaşımıza sunduğumuz çevre bilincini oluşturacak sosyal projeler ile diğer projelerin hayata geçirilmesinde sizlerin desteğini isteyeceğiz. Bunun dışında, sizlerin de yerel yöneticiler olarak bizden talepleriniz olursa, seve seve yerine getirmeye hazırız. Ben, tekrar nazik ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

Toyota Türkiye CEO’su Hiroshi Kato da yaptığı açıklamada, “Toyota sadece bir otomobil markası değil, bizler kendimizi aynı zamanda Japonya'nın kültür elçisi gibi görüyor, fabrikalarımızı kurduğumuz yerlerde, o yerleşim birimine değer katmaya, insanıyla kaynaşarak Japonya ile gönül köprüsü kurmaya çalışıyoruz. Bu noktada Toyota Türkiye, Dünya'daki fabrikalarımız içerisinde örnek fabrika diyebilirim. İnsanının kültürü, ahlaki yapısı ve değer yargıları bakımından birbirine yakın olan Türkler ile Japonlar arasında tarihten bu yana süregelen bir dostluk var. Türk insanının bize benzemesi, dürüstlüğü ve çalışkanlığı sayesinde de Toyota Türkiye Fabrikamız bizim amiral gemilerimizden biri konumunda. Ben de bu fabrikayı yönetme görevini büyük bir onurla kabul ettim. Sizin gibi değerli ve çalışkan bir Belediye Başkanı olması da Arifiye'nin bir diğer şansı. Sizinle tanışmaktan onur duydum. Önümüzdeki dönemde de birlikte uyum içerisinde çalışacağımızı umuyorum. Değerli vaktinizi ayırıp, bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.