Toplumsal Hizmet Kulübü Rehber Öğretmeni Ali Akıllı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ortaklığında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi kapsamında  Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Toplumsal Hizmet Kulübü olarak son iki yılda Türkiye'den 2, Suriye’den 5, Somali'den 2, Irak'tan 3, Arnavutluk'tan 2, Filistin’den 2  ve Moritanya, Tacikistan, Bosna Hersek, Endonezya Açeh, Kosova, Makedonya, Mısır, Kenya,  Sudan  ve Sierra Leone'den birer olmak üzere 26 Yetime birer yıllık sponsor olduklarını söyledi. 

26 Yetim kardeşe sahip olan Tes-iş Anadolu Lisesi öğrencileri de bu sayıyı artırmak için gönüllü öğrencilerle birlikte yardım çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler. 

Toplumsal Hizmet Kulübü Moderatörü Ayşegül Elmas ise, "Okulumuzda öğrenci arkadaşlarımızın bu tür faaliyetlerimize destek  olması çok güzel. Arkadaşlarımızın hiç tanımadıkları ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmesi çok büyük bir mutluluk ama tabiî ki bitmeyecek yetim çalışmalarımız devam edecek ve dolayısıyla bu sayının daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi hakkında bilgi veren okul Koordinatörü Melek Çelik de;  dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu, bu yetimlerin organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabarttığını belirterek, “Biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız. Sahip çıkmadığımız her yetim ya bu grupların ya da misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var, ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Ayrıca yetimlerle ilgili yapılan tüm çalışmaların çok bereketli olduğunu, yetim çalışmalarının hem dini inancımız açısından hem de sosyal sorumluluk bakımından çok önemli bir alan olduğunu düşünüyorum. Geleceğin iyiliksever Türkiye'si için bir fırsat olan bu çalışmalara emeği geçen destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.