Durmuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, “İnsan, eşref-i mahlukattır; yaratılmışların en şereflisidir. Çünkü diğer her şey, insan için var edilmiştir. İnsanlar arasında dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımının yapılmadığı; eşitliğin ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünya için çabalıyoruz. Tarihe baktığımızda Türk kadınının cesareti ve gücü karşısında hayrete düşeriz: Eşi Ermeniler tarafından şehit edilen kadınları toplayarak yine Ermenilerle çarpışan ve başarılarıyla üsteğmenlik rütbesine kadar yükselen Kara Fatma; Kastamonu’daki kadınları toplayıp cephedeki askerler için çorap ve fanila ördüren Hafız Selma İzbeli; Gediz Cephesi’ndeki tek başarılı alayın komutanının kızı Nezahet Onbaşı; askerlerdeki duraksamaya, yaptığı etkili konuşma ile son veren Rahmiye Hanım; vatan aşkının korkusuz kılavuzu, Kılavuz Hatice; Gördesli Makbule ve daha sayamadığımız niceleri… Böyle bir ordunun, böyle bir milletin muzaffer olmaması mümkün müdür?
Ne zaman, nerede ve nasıl davranması gerektiğini bilir bir kadın. Kendini ve sevdiklerini güvende hissettiğinde, haklarına saygı gösterildiğinde nahif ve narin olduğu gibi değerleri, değer verdikleri konusunda tedirginlik ve tehlike sezdiğinde yırtıcı bir kuşa dönüşebilir. Her Türk kadınının içinde bir Nene Hatun, bir Şerife Bacı gizlidir.
Unutulmamalıdır ki kadın mutluysa aile ve nihayetinde toplum mutludur. Kadına değer veren ve onun saygınlığına sahip çıkan bir millet, aynı zamanda yarınlarına da aynı hassasiyeti gösteriyor demektir. Çünkü kadın, bildiğini çocuklarına da öğretir. Toplumu ilmik ilmik şekillendirir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Dünyada gördüğünüz her şey kadının eseridir.” Hayatın her anını anlamlandıran, hayata değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.