Bu kapsamda Kartepe’de gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförlerinin katıldığı iki günlük kampta iletişim, stres yönetimi ve öfke kontrolünü sağlama konusunda eğitim programı gerçekleştirildi.

Vatandaş memnuniyeti

Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Toplu taşımanın daha fazla tercih edilmesi, vatandaşlarımızın daha güvenli ve güler yüzlü ulaşım imkânı bulabilmeleri adına çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bu kapsamda toplu taşımada etkin denetim ve takip sistemi kuracağımızı daha önce de duyurmuştuk. Hedefimiz daha güvenli, etkin, verimli, vatandaş memnuniyeti odaklı ve tercih edilir toplu taşıma” diye konuştu.

Eğitimler sürecek

Pistil, “Şoför çalışanlarımız her gün şehir trafiğinde yorucu ve stresli bir görev yürütüyorlar. Ancak bizim kriterimiz belli; her durumda otobüs kullanımında daha da dikkatli olmalıyız. Vatandaşlarımıza güler yüzle yaklaşmak durumundayız. Bu kapsamda işin uzmanları tarafından iletişim, stres ve öfke kontrolü konusunda oldukça faydalı bir eğitim programı gerçekleştirildi. Kısa süre önce de sürüş teknikleri konusunda bir seminer çalışmamız olmuştu. Türkiye Belediyeler Birliği’ne de katkıları için teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yöndeki çalışmalarımız her yıl devam edecek” ifadelerini kullandı.