Akyazı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geleneğin bu yıl da devam ettirileceği belirtilerek, çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelere çağrıda bulunuldu. 24 Haziran’ın kayıt için son gün olduğu hatırlatılan açıklamada, “Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin 24 Haziran Perşembe günü saat 17.00’a kadar Akyazı Belediyesi Ek Hizmet Binası İtfaiye üzerinde bulunan Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekiyor” denildi.
 
Kayıt için, sünnet olacak çocuğun kimlik fotokopisi ve ikametgah belgesi istendiğini belirten belediye yetkilileri, sünnet kıyafetlerinin de belediye tarafından karşılanacağını hatırlatarak, beden ve ayakkabı ölçüsünün de bilinmesi gerektiğini kaydettiler.
 
Kayıt işlemlerini tamamlayan aileler çocuklarını 8 Temmuz’da her yıl olduğu gibi Akyazı Belediyesi önünde toplu konvoy gezisine getirecekler. Sünnet olacak çocuklar Akyazı Belediyesi tarafından temin edilen araçlarla ilçede gezdirilecek ve sünnet işlemleri Akyazı Devlet Hastanesinde konusunda uzman doktorlar tarafından yapılacak. 10 Temmuz’da Akyazı Belediyesi’nin bu yıl 54.’sünü düzenleyeceği Akbalık yağlı güreşlerinde de çocuklar için ayrıca şölen yapılacak.