Adapazarı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Teknik Birimler Şantiyesinde düzenlenen imza törenine, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş. (ADABEL) Genel Müdürü Zeki Salim, TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Cemal Yaman, Belediye-İş Şube Başkanı Osman Şar, YERELSEN Temsilcisi Murat Aslan, Belediye-İş ADABEL Baş Temsilcisi Şaban Aydın ile sendika üyeleri ve çalışanlar katıldı. İmzalanan sözleşme neticesinde, Adapazarı Belediyesi ADABEL A.Ş.’ye bağlı 470 çalışanın maaşlarına yüzde 45’lere varan oranlarda zam yapılmış oldu.

“Azami faydayı hedefledik”
Toplu İş Sözleşmesinin detaylarını açıklayan Başkan Mutlu Işıksu, “Her şeyden önce tüm mesai arkadaşlarımız bizim için çok kıymetlidir. İşçi hakkını iyi bilen biriyim. 25 yıl boyunca işçi olarak çalıştım. Adapazarı Belediyesi olarak, başta mesai arkadaşlarımızın mali durumu olmak üzere, hem sendikalarımızın teklifleri hem de belediyemizin finansal yapısını göz önünde bulundurarak azami faydayı hedefledik ve örnek bir mutabakat zemini sağladık. Çok açık ve net söylüyorum. Mesai arkadaşlarımızın her birini çok seviyorum. Belediyemizin tüm başarılı çalışmalarının altında mesai arkadaşlarımızın imzası var. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Önemli artışlar, fark ödemesi tek seferde
Toplu iş sözleşmesi sonucunda çalışanların memnun olacaklarına dair inancını paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Daha önce sözleşmelerde yer almayan çok önemli yeni kazanımlar sağlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Ocak ayı için hem maaş hem de sosyal hak farklarını yeni toplu sözleşmemizin gereğine uygun olarak ödeyecek; Temmuz 2020’den itibaren geçmişe dönük 6 aylık süreç için de sosyal haklardaki tüm farkları da mesai arkadaşlarımızın hesaplarına Mart ayı maaşlarına kadar yatıracağız. Sözleşmemizde aile yardımları ve sorumluluk primleri olmak üzere ilave haklar sağlıyoruz. Yine 10 günlük ikramiye ödemelerini 40 güne çıkararak söz konusu başlıkta rekor bir artışa imza atıyoruz. Çok sevdiğimiz Adapazarı’mız için sevgi ve emekle çalışmaya, hemşehrilerimizi mesai arkadaşlarımızla birlikte mutlu etmeye devam edeceğiz. Bu yolculukta bizlerle olan sendikalarımıza ve tüm mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Toplu sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

Başkan Işıksu’ya teşekkür
Mutabakata varılan toplu sözleşmeden duydukları memnuniyeti paylaşan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Cemal Yaman, “Güzel bir sözleşmeyi neticelendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışan arkadaşlarımız için önemli haklar aldık. Bu süreçte Belediye Başkanımız Sn. Mutlu Işıksu’nun hassas yaklaşımı ve bizlerle birlikte olması ayrıca bir kazanımdır. Mutlu Başkanımız işçi camiasını iyi bilir. Emek konusunda hassastır. Adapazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile sokaklar, mahalleler çok daha güzelleşiyor, Avrupa şehirleri ile yarışır hale geliyor. Belediyecilikte ve çalışanına verdiği kıymet ile Mutlu Başkanımız Sakarya’da en iyi örnekleri ortaya koyuyor. Kıymetli Başkanımıza işçi arkadaşlarımızın yanında olduğu ve emeğe gösterdiği değer için çok teşekkür ediyoruz. Bizler de müjdeyi verelim. Geçmişe dönük 6 ay boyunca sendika aidatlarını da işçi kardeşlerimizden almayacağız. Her iki taraf için de hayırlı olsun” dedi. 

Sendikadan da ayrı müjde var
Belediye-İş Şube Başkanı Osman Şar ise, Adapazarı Belediyesi işçileri için hayırla sonuçlanan bir mutabakat sağlandığını belirterek bu noktada gayret gösteren taraflara teşekkür etti. Şar, “Mutlu Başkanımız Adapazarı’nın ve işçi kardeşlerimizin yanında olduğunu gösterdi. Teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Sendika olarak gayretle çalıştık. Cemal Yaman Başkanımızın da ifade ettikleri gibi 700 TL’ye yakın olan 6 aylık sendika aidatlarını da almıyoruz. Gayret eden taraflarla hayırlı bir sonuç aldık, mutluyuz” şeklinde konuştu.

Çalışanlar mutlu
Konuşmaların ardından Başkan Mutlu Işıksu’ya hediye takdim edildi. Çalışanların alkışlayarak “Adapazarı’nı Çok Seviyoruz” sloganları attığı anlarda mesai arkadaşlarına eşlik eden Başkan Işıksu, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.