Türk Hava Kurumu (THK) Adapazarı Şube Başkanı Vacit Öktem, geçtiğimiz Kurban Bayramında, bir önceki bayrama oranla toplanan deri sayısında azalma olduğunu söyledi.

Şube binasında yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen THK Şube Başkanı Vacit Öktem, bayram boyunca Adapazarı Merkezinde 948 adet koyun, 14 bin 680 kg sığır derisi topladığını belirtti.
Öktem, “Sakarya genelinde ise bin 774 adet koyun, 446 adet keçi ve 31 bin 240 Kg. sığır derisi toplandı.  2011 yılına göre topladığımız derilerde az da olsa bir düşme var. Toplanan derilerin kuruma kazancı 93 bin 720 TL’dir. Bu miktardan deri toplama masrafları düşüldükten sonra, geri kalan paranın yüzde 60’ı paydaş kuruluşlar olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonuna, Çocuk Esirgeme Kurumuna, Diyanet Vakfına ve Kızılay’a verilmektedir. Bu dağılımdan en büyük payı yüzde 50 ile halkımızın fak-fuk-fon olarak bildiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu almaktadır. THK’nın toplanan gelirin yüzde 40’ını aldığı düşünülürse kurumumuzun dar gelirli vatandaşlara olan katkısının büyüklüğü ortaya çıkmaktadır. Ancak THK bu gerçeği halkımıza anlatmakta yetersiz kalmış, bu yüzden insanlarımızdan zorla deri toplayan bir kurum durumuna düşürülmüştür. Artık bu anlayışın ortadan kaldırılması düşüncesinde olan THK kendi öz kaynakları ile faaliyetlerini sürdürme çabasındadır”  dedi.

Sakarya’ya THK koleji kazandırmak gerekir

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Karaman kalıcı konutlarındaki iş merkezlerin THK’ya devredileceğini söylediğini hatırlatan Öktem, buraya bir kolej yapmak istediklerini dile getirdi. Öktem, “THK Üniversitenin yanı sıra yabancı dil ağırlıklı THK kolejlerini de ülkemizde yaygın hale getirme düşüncesindedir. Bu bağlamda Şubemiz Adapazarı’na da bu okulu kazandırmak amacıyla, bina temini için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zeki Toçoğlu ile görüşmüş, kendisinden bu konuda destek alınmıştır” diye konşutu.  / Remzi ŞİMŞEK