MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Yuvalıdere’de TOKİ’ye tahsis edilen 2-B arazileri hakkında, “Yasa ile vatandaşa tanınan hak, TOKİ tarafından Yuvalıdere’de gasp edilmiştir. Ne vatandaş hakkını arayabiliyor ne iktidar milletvekilleri bu millete sahip çıkıyor” dedi.

HALK ÇARESİZ

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, Yuvalıdere Beldesinde 2 bin dönümlük 2-B arazisine proje hazırlayarak vatandaşın tapu hakkının kaybolmasına neden olan TOKİ’yi sert bir dille eleştirdi.  Yöre halkının çaresiz kalmasına neden olan konuyla alakalı olarak konuşan Kutluata, orman köylüsünün kalkınmasının desteklenmesi adına çıkan yasayı hatırlattı.

GASP

Arazilerin 50 yıldır köylünün kullanımında olduğunu söyleyen Kutluata, köylünün farklı bir geçim kaynağının bulunmadığına vurgu yaparak arazilerin köylü açısından hayati önem taşıdığını söyledi. Kutluata, “2-B olarak bilinen yasa ile vatandaşa üzerinde yaşadığı toprakların bedelini ödeyerek satın alma hakkı verildi. Ama bu hak TOKİ tarafından Yuvalıdere’de gasp edilmiştir” dedi.

BEDEL

Kutluata, “Bu araziler kanunun öngördüğü sahiplerinden önce TOKİ’ye tahsis edilmiştir. Bu milletin hakkının kimse gasp edemez. Bu millete sahip çıkılmalı ve burasının neden seçildiği açıklanmalıdır. Eğer bir kamulaştırma yapılacaksa, önce yasanın hak tanıdığı sahiplerine teslim edilmeli, daha sonra vatandaşa bedeli karşılığında kamulaştırma yapılmalıdır” diye konuştu.

İKTİDAR NEREDE?

Vatandaşın kendini koruyamadığını ve başvurmadık yer bırakmadığını söyleyen Kutluata, iktidar milletvekillerinin de vatandaşın hakkını korumadığını söyledi. Kutluata, “Muhtarlar ve köylüler başvurmadık yer bırakmadı. Ama bu konu halen iktidar milletvekillerinin gündemine girebilmiş değil” dedi.