Şemsettin Aydın başkanlığındaki dernek yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarete dernek başkanı Şemsettin Aydın, dernek yönetim kurulu üyeleri Yüksel Çelik, Yaşar Tektaşlı, Gürhan Şanlı, Mustafa Örten ve Dernek Basın Danışmanı Hülya Sürücü katıldı.

Ziyarette konuşan dernek başkanı Şemsettin Aydın, il genelinde yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Coş’u bilgilendirirken, yönetim kurulu üyelerini de teker teker tanıttı.

Vali Coş’tan teşekkür

Ardından söz alan Vali Hüseyin Avni Coş, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Sakarya’da yaşayan Tokatlıları kaynaştırmayı ve aralarındaki dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan derneğinizin çalışmalarında başarılar diliyorum. Şahsım adına dernek başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyor, tüm Tokatlıları sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Yardım makbuzunu teslim etti

Ziyaretin ardından Sakarya Tokatlılar Derneği Başkanı Şemsettin Aydın tarafından, Bayırbucak Türkmenlerine yardım amacıyla toplanan ve Türkmenlere ulaştırılmak üzere Kızılay’a iletilen 3 milyar 50 milyon lira tutarındaki yardım makbuzu Vali Coş’a takdim edildi. Aydın ayrıca, günün anısına, Tokat ilini ve derneği simgeleyen bir plaketi Vali Hüseyin Avni Coş’a sundu.

Hatıra fotoğrafı

Öte yandan Sakarya Tokatlılar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaretin sonunda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte, toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi./ Hülya SÜRÜCÜ