Büyükşehir Meclis Toplantı Salonunda saat 14.00’da başlayacak oturumda meclis üyeleri, bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını, uygulama ve revizyon imar planlarını, imar tadilatlarını ve ilçe belediyelerinden meclis gündemine gelen toplam 66 maddeyi karara bağlayacak.
Esnafımızın her zaman yanındayız
Oturumda ayrıca S plaka sahibi 3 bin 100 esnaf için merakla beklenen bir madde de meclis üyelerinin oylarına sunulacak. İlgili madde hakkında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, her zaman esnafın yanında olduklarını kaydederek, esnaf örgütlerinin fikir birliği içerisinde kendilerine ulaştırdıkları her talebe katkı sağlamanın mücadelesini vermeye devam edeceklerini kaydetti.

2017’de indirim başlıyor
Konuyla ilgili konuşan Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere çok kısa bir süre önce servis taşımacılığı sektörüne standart getiren S plaka uygulamasını hayata geçirdik. Şuanda 3 bin 100 esnafımız bu uygulamadan yararlanıyor. Esnafımızdan yıllık ruhsat bedellerinde indirime gidilmesi konusunda talepler alıyorduk. Arkadaşlarımıza bu konuyla ilgili bir çalışma yapmalarını söyledim. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili müjdeyi paylaşmıştık. Esnafımız halihazırda S plakalı araçlarındaki koltuk sayılarına göre yıllık 900, 700 ve 500 TL olmak üzere ruhsat bedeli ödüyordu. Bu rakamlar 2017 yılı itibariyle tek fiyat üzerinden 400 lira olarak esnaftan alınacak. Bunu açıklamıştık. Bir kez daha esnafımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

2016’ya ait borçlar siliniyor
İndirim konusundaki gelişmenin ardından yeni bir müjdeyi de S plaka sahibi esnaflarla paylaşan Toçoğlu, “Büyükşehir Aralık Meclis Toplantısında bu sektör esnafımızı ilgilendiren bir müjde daha meclis üyelerimizin dikkatlerine sunulacak. Buna göre 2016 yılına ait yıllık ruhsat bedellerini tamamen siliyoruz. Arkadaşlarımızın yapacağı çalışmayla bu yıla ait bedeller esnafımızdan alınmamış olacak. Meclis de görüşülecek madde kapsamında  hak sahiplerine bu konudaki tüm imkanlar sağlanacak. Her şey esnafımız için. Bu gelişme de esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.