Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu görevine yeni seçilen Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

ÇÖZÜM ODAKLI BİR BARO İÇİN

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 14 Ekim’de yapılan seçimle yeni görevine başlayan Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nu ve Baro Yönetimi’ni makamında ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Baro Başkanı Hacıeyüpoğlu, “13 Ekim 2012’de genel kurulumuzu yaptık. 14 Ekim 2012’de yapılan seçimle Sakarya Barosu bizi baro başkanlığına, şuan beraber olduğum arkadaşları da yönetim kurulu üyeliğine seçti. Protokoldeki sıralamaya göre ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Bizim ziyaretlerimiz tabiî ki nezaket ziyareti ama birçok sorunu da kucağımızda bulduk. Bu sorunlar bizden önceki yönetimler tarafından da çözülmeye çalışılan emek harcanan sorunlardı. Biz de bu sorunları devraldık. Çözüm noktasında gelinen noktadan ileriye götürmeye çalışacağız. Bunların başında gerçekten fiziki yetersizliği olan ve herkesin tartışmasız yüzde 100 kabul ettiği bir adliye ve onun şehre olan uzaklığı. Bu bizim için bir sorun. Sayın Valimiz ve bu sorununun çözümünde en büyük katkıyı sunacak olan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ona bağlı birimlerden yardım isteyeceğiz.  Süreç içerisinde baromuzu daha etkin bir hale getirmek isteyeceğiz. Birçok projelerimiz var. Projelerimizin hepsinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yerel yönetimlerden destek isteyeceğiz. Daha hissedilen daha çözüm odaklı, daha sorunlarını çözen bir baro yönetimi düşünüyoruz. Arkadaşlarımız ve ben bu konuda istekli ve arzuluyuz, heyecanlıyız. Desteklerinizden ötürü Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

SİZİNLE BERABERİZ

Baro Başkanı Hacıeyüpoğlu ve Baro Yönetimi’ni tebrik ederek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Sayın Baro Başkanımızın şahsında yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı seçimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Başarılı çalışmalara imza atacağınızı ümit ediyorum. Sakarya Barosu eskiden beri iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz bir kuruluş. Bundan sonra da bu ilişkilerimizi sürdürebileceğimizi düşünüyorum. Tabiî ki Sakarya’da adliyenin sorunları, baronun sorunları, hepimizin sorunları. Sayın Başkanımızın da ifade ettiği bu Adliye’nin yapılanmasındaki sıkıntılar uzun süredir devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu sorunları da hep birlikte çözeriz. Gerçekten çözülmesi gereken bir durum, bir kafa karışıklığı var. Zaman içerisinde düşüncelerimizi gerçekleştireceğiz inşallah. Bunu başkanımızla da paylaştık, Başsavcılığımızla da görüşüyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak baroya, adalet çalışanlarına, her anlamda, her türlü desteği sağlamak konusunda hiçbir tereddüdümüz yok. Yanınızdayız, sizinle beraberiz. İnşallah Sakarya için sizler de önemli çalışmalara imza atarsınız. Allah utandırmasın diyerek yeni görevinizde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.