Bu kapsamda her yeni gün bir ilçeye iddialı bir proje sözü verdiklerini dile getiren Toçoğlu, Arifiye için 2 müjde birden paylaştı. Buna göre Arifiye’nin yeni bir yaşam alanı ile buluşacağı, diğer projenin ise bölge ulaşımında kilit bir rol üstlenecek 70 metre uzunluğundaki bir köprü olduğu duyuruldu. Arifiye’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Toçoğlu, “Arifiye için bugün çok güzel iki haber verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlardan ilki ilçemize yeni bir yaşam alanı kazandıracak olmamızdır. Arifbey Mahallesi’ndeki 9 bin metrekarelik alana içerisinde tüm gereklilikleri bulunduran bir buluşma noktası hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal projelerin imzası olacak
Arifiye’ye daha önce birçok sosyal proje kazandırdıklarını, yeni projenin ise bu alandaki hizmetlerin adeta imzası olacağını da dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeni merkezimizde Kafeterya, meydan, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, çeşitli sosyal alanlar, donatı elemanları, aydınlatma sistemleri, yeşil alanlar ve spor-fitness alanı bulunacak. Tüm Arifiye inşallah burada buluşacak” şeklinde konuştu.

Ulaşıma alternatif köprü geliyor
Diğer yeni projenin ise ulaşım ile ilgili olduğunu belirten Toçoğlu, “Arifiye Nehirkent için çok önemli bir projeyi de Arifiyeli kardeşlerimizin dikkatlerine sunmak istiyorum. Bilindiği gibi ulaşımda alternatifleri arttırmak en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu minvalde önümüzdeki süreç için Arifiye’ye yeni bir köprü sözü veriyoruz. Şuanda proje hazırlıklarımız devam ediyor” yorumunda bulundu.

Bölgedeki mahalleler birbirine bağlanacak

Proje ayrıntılarına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Kısa süre içerisinde yeni köprünün projesini de kamuoyuyla paylaşacağız. 15 metre genişliğinde ve 70 metre uzunluğunda olacak köprümüz Nehirkent ve Aptibey bölgesi ile Çaybaşı Fuadiye, Türkçaybaşı, Hocaköy ve Mollaköy bölgelerini birbirine bağlayacak. Bölgede ulaşım geçişleri hem daha hızlı hem de daha kolay olacak. Bu projemiz de Arifiye’ye hayırlı olsun” diye konuştu.

Karakullukçu’dan hizmet teşekkürü
İlçede başlatılacak iki önemli proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür eden Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Hamdolsun Büyükşehir Belediyemizle el ele vererek Arifiyemizin yaşam standartlarını daha da yükseltmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ilçemiz için iki önemli proje sözü verdiler. Kendilerine ilçemiz sakinleri adına teşekkür ediyoruz. Birlikte çalışmaya inşallah devam edeceğiz” dedi.