Bayramın ikinci günü Sakaryapark’ta gerçekleştirilen Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve SATSO Toplu Bayramlaşma Töreni ile güne başlayan Başkan Toçoğlu, kamu kurum ve kuruluşları üyeleri, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Gülpınar Tesislerinde bayramlaşan şehir protokolü daha sonra 16 ilçede düzenlenen bayramlaşma programlarında da yer aldı.

İtfaiye Teşkilatı Ziyareti
Toplu Bayramlaşma Töreni’nin ardından programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı Bayramlaşma Töreni’ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, partililerin bayramlarını tebrik etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Toçoğlu, bayram mesaisinde bulunan itfaiye personeline kolaylıklar temenni etti. Törende yer alan Vali Coş ise, itfaiye teşkilatının tören mangasını selamladı.

Birlik ve Kardeşlik Vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, daha sonra STK temsilcileri tarafından düzenlenen programlar kapsamında Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Sakarya Yerel Kültür Derneği Federasyonunun bayramlaşma törenlerine katıldı. Ziyaretlerinde şehrin bir bayramı daha birlik ve beraberlik içerisinde karşıladığını ifade eden Toçoğlu, ziyaretlerinde Sakarya’da sağlanan huzur ikliminin tüm paydaşların çalışmalarına sirayet ettiği vurgusunda bulundu. Toçoğlu ayrıca bayramın birlik ve beraberliğin devamına vesile olması temennisini sivil toplum kuruluşları temsilcilerine iletti.

Kaynarca’ya Bayram
Başkan Toçoğlu gün içerisindeki bayramlaşma programları kapsamında Erenler ve Serdivan Belediyeleri ile AK Parti Adapazarı ve Kaynarca İlçe Başkanlıklarında gerçekleşen toplu bayramlaşma programlarında yer aldı. Bayram programına Kaynarca’da son veren Toçoğlu, ilçe belediye çalışanları ve Kaynarcalılar ile son gelişmeleri de değerlendirdi.

Safları Daha da Sıklaştıralım
Toçoğlu, “Gerçekten önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci olabildiğince hasarsız atlatmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticiler olarak bizler vatandaşlarımıza hizmeti sürdürüyoruz. Aynı kararlılıkla projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Hepimiz beraberce yaşadık ve gördük; ülkemizin üzerinde hesap yapan birçok kesim var. Ama Allah’ın da bir hesabı var. Burada bize düşen husus; işlerimizi düzgün yapmaktır. Misyonumuza ve davamıza sahip çıkalım. Bayram kardeşlik için bir fırsattır. Kardeşliğimizi muhafaza edelim. Bu kötü günleri süratle aşacağız. Şuanda kısmi bir savaşın içindeyiz. Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Yine yakın zamanda Kaynarca’nın iki yiğit evladını şehit verdik. Rabbim tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Allah milletimizi korusun diye dua edelim. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz. Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Sevdiklerinizle daha nice bayramlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.