Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Tarihi Uzunçarşı’da devam eden yenileme çalışmaları ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerini paylaştı. Tarihi adada çalışmaların etap etap sürdürüleceği bilgisini hatırlatan Başkan Toçoğlu, çarşının  kuzey ucundan (Ağa Camii) başlayan ilk etap işlemlerinde ciddi bir ilerleme kaydedildiğini aktardı. Başkan Toçoğlu ayrıca Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap çalışmaları için 25 Ocak Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı.


 
2. etap başlıyor
Başkan Toçoğlu şu ifadelere yer verdi; “Büyükşehir Belediyesi olarak oldukça kapsamlı bir çalışma başlattık. Tarihi Uzunçarşımızı yeniliyoruz. Çarşıda geldiğimiz son noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum: Yenileme projesinde 2. etap çalışmalarımız için ihaleye çıkıyoruz. 25 Ocak Çarşamba günü 2. etap için yapım ihalemizi gerçekleştireceğiz. Şehrimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
Yeni görünüm ortaya çıkıyor
“Çarşımızın  kuzey ucundan  başlattığımız ilk etap çalışmalarımızda sona geldik. Yapıların yeni görünümü ortaya çıkmaya başladı. Yoğun bir emek sarf ediyoruz. Etap etap planladığımız çalışmalar hayata geçirilecek. Şehrin en büyük dönüşümlerinden birini tamamlayacağız. Projeye ilk günden bu yana destek veren bölge esnafına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Tarihi adayı birlikte geleceğe hazırlayacağız.”