Etkinliğe Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu,  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şube müdürleri ve çok sayıda sığınmacı kadın katıldı
 
Başkan Toçoğlu’na teşekkür
Sığınmacı kadınlar adına konuşan Hiba Karaali, “Bizi Kadınlar Günü dolayısıyla burada ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Biz Suriyeli kadınlar, çocuklarımızla birlikte ülkenize, şehrinize sığındık. Çocuklarımız için eğitim yuvaları açtınız. Çocuklarımız büyüdüklerinde bu iyiliğinizi unutmayacaklar. Burada bulunan herkes adına sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
“Kadınlarımızın yanındayız”
Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Toplumda sevgi ve kadın ne kadar yer edinir, örgütlenir ve bilinçli olursa, yaşamımızda o kadar anlam kazanır. Bu bilinçle şehrimizde yaşayan kadınlarımızın aile, çevre ve bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. 20 Mart Pazartesi günü Kadın Gelişim Akademimizi başlatıyoruz. Ailenin tüm bireylerine yönelik her alanda hizmetler sunmaya özen gösteriyor, birçok etkinlik ve projelerle kadınlarımızı el üstünde tutuyoruz. Kadınlarımızı el üstünde tutmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


 
“Türkiye’nin himayesindesiniz”
Tüm kadınların yüzünün güldüğü bir dünya dileyerek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bugün vesilesiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Tüm kadınların yüzünün güldüğü bir dünya diliyorum. Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak, ülkemize sığınan kadınlar bizim kardeşlerimizdir. En büyük dileğimiz başınıza gelen bu felaketin en kısa sürede son bulması ve normal hayatlarınıza dönmenizdir. Burada bulunduğunuz sürece vatandaşlarımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesindesiniz. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Eşit şart ve imkânlara vesile olsun”
Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı; “Yaşadığımız bu süreç Batının insana olan tutumunu da gözler önüne serdi. Bizim birbirimize kenetlenerek, dayanışma içerisinde olmamız gerek. Kadim coğrafyada yaşayan ülkeler olarak bu durumu değerlendirmeli, bu yaşananları tahlil etmeli ve birlikte bir yol haritası çizmeliyiz. Mazlumların son kalesi Türkiye’ye sığınan kardeşlerimize kapımızı, soframızı ve gönlümüzü açık tutacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yeryüzündeki her bir kadının eşit şart ve imkânlara sahip olmasını temenni ediyor, tüm kadınların yüzünün güldüğü bir dünya diliyorum.”