Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sabah İl Buluşmaları dolayısıyla Sakarya’da bulunan Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Sabah Gazetesi Ekler Yayın Yönetmeni Şengül Balıksırtı, Gazeteci-Yazarlar Osman Altınışık, Levent Tüzemen, Şelale Kadak, Prof. Dr. Kerem Alkin, Oğuzhan Toracı, İdil Çimrin, İlker Gezici ve birçok Sabah Gazetesi Yazarı ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sabah Gazetesi yazarları ile birlikte şehirde incelemelerde bulundu.

"Cumhurbaşkanımızdan güç aldık"

Sakarya’da uygulanan yatay mimariye ilişkin paylaşımlarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya olarak 1999 depreminde büyük acılar yaşadık. Depremin ardından bazı kararlar aldık ve imar planlarını uyguladık. Şehirleşmeyi daha sağlam zeminlere kaydırdık. Binalarda ise kat sınırlaması uyguladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın yatay mimari konusundaki açıklamaları da bizleri güçlendirdi. Yatay şehircilik konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

"Kendine has karakteri olan bir şehir"

Başkan Toçoğlu, “Yatay mimariyi sadece deprem güvenliği için değil, kent estetiği için de önemsiyoruz. Biz; Sakarya’da insanların toprakla, yeşille temas ettiği, göğü görebildiği, bir tarz üzerinde durduk. Bizim medeniyet tasavvurumuz ve şehirciliğe bakışımız da yüksek katlı binalara mesafeli olmamızı gerektiriyor. Hamdolsun önümüzde parklarıyla, yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, doğal güzellikleriyle, mimarisiyle kendine has karakteri olan bir Sakarya var” diye konuştu.

"Tesisleşmeyle başarı kaçınılmaz olacak"

Heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakaryaspor’un altyapı geleceğine kazandırılan Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri’ni ziyaret etti. Başkan Toçoğlu, “Sakarya geçmişinde önemli futbolcular yetiştirmiş marka bir şehirdir. Çok önemli sporcular bu şehirden çıktı. Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri de tamamen Sakaryaspor’un hizmetinde. Sakarya sporunun altyapısı bu tesiste gelişiyor. İlçelerimizde de sentetik sahalar inşa ettik. Tesisleşmeyle başarının da geleceğine inanıyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu ve Sabah Gazetesi Yazarları Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nu da ziyaret etti. Başkan Toçoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sakarya yeni stadyumuna kavuştu. İnşallah bu yıl stadyumumuzda şampiyonluk coşkusunu yaşayacağız” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, stadyumda Sabah Gazetesi yazarlarına bilgiler verdi.

Tarihi Uzunçarşı’ya ziyaret

Sabah Gazetesi yazarları daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile birlikte Tarihi Uzunçarşı’da devam eden dönüşüm çalışmalarını inceledi. Başkan Toçoğlu, “Şehir tarihi açısından çok önemli bir merkez olan Tarihi Adada Türkiye’ye örnek bir dönüşüm çalışmasına imza atıyoruz. Kullanılamaz durumda olan çarşıda yeni bir proje hazırladık. Kaçak yapıları yıktık. 1. etabımızı tamamladık. 2. etap çalışmalarımız da ise sona yaklaştık. İnşallah dönüşümün ardından Tarihi Uzunçarşı yeniden cazibe merkezi olacak” dedi. Heyet; Tarihi Uzunçarşı’da devam eden çalışmaları beğendiklerini dile getirerek, Adapazarı’nda kahve içmenin ayrıcalığını yaşadı.

Kültürel çalışmalar

Başkan Toçoğlu, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz ve Gazeteci-Yazarlar ile birlikte Ofis Sanat Merkezi’ni ve Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Toçoğlu, “Belediyeciliği sadece birincil ihtiyaçlar olarak görmüyor sanata ayrı bir önem atfediyoruz. Atıl durumda olan yapıları restore ederek şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırıyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi’ni aslına uygun restore ederek Ofis Sanat Merkezi’ne dönüştürdük. Farklı sanat dallarından isimleri ağırlıyoruz. Sergilere ev sahipliği yapıyoruz. Sanata yeni bir soluk kazandıran Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’ni sanatseverlerin hizmetine sunduk. Unutulmaya yüz tutmuş branşları gün yüzüne çıkarttık. 14 branş, 500 kursiyerimiz burada eğitimlere katılıyor. Hamdolsun Sakarya Anadolu’nun kültür sanat başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.