Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen oturumda gündem dışı söz alan MHP Grup Sözcüsü Erkal Etçioğlu, ulaşım, toplu taşıma ve asfalt başlığında şehirde atılması gereken adımlar ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Sakarya Üniversitesi ana giriş kapısından başlayan bir kilometrelik yeni bulvar çalışmasını takdir ettiklerini belirten Etçioğlu, “Şehir merkezindeki güzergâhlarda tamirat yapılıyor. Bu yenileme esnasında onarım maliyetlerini düşürmek için bazı dolgular yapılıyor, bunlar zamanında kapatılmalı” diye konuştu.


 
2Hayatı kolaylaştırmak için”
MHP Grup Sözcüsü Etçioğlu’na yapıcı önerilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yaşayan bir şehirde çalışma yaparken bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Şehir merkezinde hem Büyükşehir Belediyesi olarak biz hem de Adapazarı Belediyesi çalışma yapıyor. İnşallah hafta sonuna kadar bu çalışma tamamlanacak. Geçici bir durumdan bahsediyoruz. Şehir merkezindeki yolları yeniliyoruz. Fiber optik teknolojisini yenilenen caddelerle buluşturuyoruz. İşlerimizi belirli bir takvim doğrultusunda sürdürüyoruz. Hayatı kolaylaştırmak için herkesten biraz daha sabır ve anlayış bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Talep çok önemli”
Açıklamalarının devamında raylı sistem konusuna da değinen Toçoğlu, “Evet, raylı prestijli bir meseledir. Toplu taşıma bizim her zaman için gündemimizde. Ancak bu konuda altlıklar oluşturulmalı. Aşamalı olarak adım atılmalı. Raylı sistem deyince akla Yenikent geliyor. Vatandaşın parasını en iyi şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. Talep çok önemli. Hizmetin bir karşılığı olması gerekiyor. Buna göre değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla lastik tekerlekle toplu taşıma işini çözebileceğimiz yere kadar götürmek niyetindeyiz” diye konuştu.


 
“Şehre alternatif yollar”
Başkan Toçoğlu, “Dolayısıyla tüm önemli göstergeleri ciddiyetle ele alıyoruz. 32 Evler’den Beşköprü’ye bağlantı sağlayacak bir yol projemiz var. Yine Yağcılar’da açacağımız yeni yol için çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşımda alternatifleri arttırıyoruz. Sözümün burasında toplu taşıma ve ulaşım konusunda herkese sorumluluklar düştüğünü asla yadsıyamayacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
 
“Parklanmaya yeni yaptırımlar”
Meclis üyelerine İl Emniyet Müdürü ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını da anlatan Toçoğlu, “Yeni İl Emniyet Müdürümüze de konuyu anlattım. Şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak yol açıyoruz, yaya yolu yapıyoruz, ışıklandırma ve çevre düzenlemelerini hallediyoruz. Parklanma konusunda tavrımız da belli. Yeni otoparklar da yapacağız. Ama bulvarı bir çıkalım, bakalım. Bazen 2, bazen 3 araç yan yana park etmiş olabiliyor. İşimi hemen halledeyim diye vatandaşımız dörtlüleri yakıyor, 2,3 araç yan yana parklanma yoluna gidiyor. Vatandaşlarımız da biraz dikkatli olmalılar. Şehir merkezindeki katlı otopark projemizi hizmete aldıktan sonra denetimler sıklaşacak. İl Emniyet Müdürümüz de ifade etti, Trafik Şube Müdürlüğü bu konuda gerekli adımları atacak. Araç parkı meselesine herkes dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.


 
“Dolmuş ve minibüs esnafına uyarı”
Meclis oturumunu takip eden SESOB Başkanı Hasan Alişan ve oda başkanlarını işaret ederek, esnafa da uyarılarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Milli Egemenlik Caddesi’ni biliyorsunuz. Burada minibüsçü esnafımız arka arkaya 3 araca U dönüşü yaptırıyor. Dolayısıyla trafik sıkışabiliyor. Bu konuda vatandaşımızdan talepler alıyoruz. Esnafımızdan duyarlılık bekliyoruz. Bu bölgede bu konuya ayrıca dikkat çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Bu acılar artık son bulsun”
Başkan Toçoğlu mecliste ayrıca terör saldırısında şehit olan Mardin Derik Kaymakamı Sakaryalı Muhammet Fatih Safitürk ile ilgili de duygularını paylaştı. Toçoğlu, “Büyükşehir Meclisi olarak hain terör saldırında şehit olan Sakaryalı kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’e bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bakanlarımız ve cenazeye katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ümidimiz odur ki bu tür acıları artık yaşamayalım. Allah güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı korusun” dedi.