Fakültenin kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Sami Güçlü, Dekan Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay ve akademisyenlerin yer aldığı ziyarette konuşan Başkan Toçoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin yanında olduklarını söyledi.
 
“Fakültemizin yanındayız”
Toçoğlu, “Şahsımın da kurucuları arasında bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğum Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kaliteli eğitimi ve her biri alanında otorite kabul edilen akademik personeliyle Türkiye’de dikkatleri üzerinde toplayan bir eğitim kurumudur. Fakültemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bugün de çok değerli hocalarımızla bir araya gelip son gelişmeleri değerlendirmek istedik. Yanlarında olduğumuzu kendilerine ilettik. Yakaladığımız birlikteliğin sonuna kadar devam edeceğine hiçbir şüphe yok” diye konuştu.
 
“Darbeciler üniversitede barınamaz”
Başkan Toçoğlu, “SAÜ İlahiyat Fakültesi; bilimsel çalışmaları, akademik tavrı ve vatan şuuruyla ülkemizin önemli ilim merkezlerinden biridir. Millete kurşun sıkan darbeciler buralarda barınamaz. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi her daim ortaya koyduğu bilimsel argümanlar ve akademik referanslarla gündeme gelmiştir. Akademi camiası arasında yer alan hainler bu kaliteye, bu eğitim aşkına, bu güzelliğe, birlikteliğe asla ve asla gölge düşüremezler. Biz fakültemizden eminiz. Onların daima yanındayız. Hocalarımızın bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiklerine ve göstereceklerine yürekten inanıyorum. Millete kurşun sıkanlar üniversitemizde barınamaz” ifadelerini kullandı.
 
“Aynı kararlılıkla yürüyeceğiz”
SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay ise, “Çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduk. Fakültemizle ilgili yapmış oldukları yorumlar bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Gerçekten de biz büyük bir ilerleme kat ettiğimiz ilim ve irfan yolculuğumuzda aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Öğrencilerimize ilim yolunda daha fazla ne sunabiliriz? Biz sadece bunun mücadelesini veriyoruz. Vatanına, milletine, devletine, bayrağına bağlı nesiller yetiştirmek ortak hedefimizdir” ifadelerini kullandı.