Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu sahilerinin ‘Mavi Bayrak’la buluştuğunu açıkladı. Karasu Sahil Parkı’nın Mavi Bayrakla buluşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen ‘Mavi Bayrak Programı’na Büyükşehir Belediyesi olarak başvuruda bulunduk. Mavi Bayrak Jürisinin ulusal ve uluslararası yaptığı değerlendirmeler neticesinde ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandık. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
Karasu sahillerine ‘Mavi Bayrak’
Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere Mavi Bayrak günümüzde turizm açısından büyük önem taşıyor. Hamdolsun Karasu sahillerinde ‘Mavi Bayrak’la buluşturduk. Bunun devamının da geleceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzdeki yıllarda plajlarımızdaki ‘Mavi Bayrak’ sayısını arttırarak şehrimizi turizmde de önemli bir yere taşıyacağız. Hem şehrimiz turizm geleceğine hem de Karasulu hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 
Karadeniz’e atıksu karışmıyor
Başkan Toçoğlu, “Mavi Bayrak’ uygulamasına sahip olan sahillerin belli kriterlere sahip olmaları gerekmektedir. Burada deniz suyunun temizliği ilk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kriterden yola çıkarak Karasu’da Atıksu Arıtma Tesisimizi inşa ettik. Bu tesisimiz ile birlikte Karadeniz’e atıksu karışmıyor. Aynı zamanda cankurtaran hizmetleri de burada önemli bir yer tutmaktadır. Hamdolsun İtfaiye Teşkilatımız da sahillerde başarılı bir çalışma yürütüyor” ifadelerini kullandı.
 
Kriterlere jüriden onay
Başkan Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Engelli dostu plaj, çevre yönetimi ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğin sağlanması gibi kriterlerin jüri üyeleri tarafından onaylandığını görüyoruz. İnşallah buradan yola çıkarak diğer sahillerimizi de ‘Mavi Bayrak’la buluşturacağız. Şehrimizin turizm zenginliklerini yaptığımız çalışmalarla desteklemeye devam edeceğiz. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”