Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu Akyazı ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, “Bugüne kadar önümüze çıkan engelleri bir bir aştık. Ancak rehavete kapılmayacağız. Yıllarca hor görülen milletimize hak ettiğimiz hizmetleri yapabilmenin yolu daha fazla çalışmaktır. El ele verip şehrimiz, ülkemiz için yeni hizmetleri hayata geçireceğiz. Çalışma tempomuzu hiç düşürmeden, iki günümüz bir olmadan yola hep birlikte devam edeceğiz” dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Akyazı Pazaryeri esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Zeki Toçoğlu’na Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Nail Kahveci eşlik etti.

Başkan Toçoğlu pazaryerinde gerçekleşen kahvaltıda esnafın sorularını yanıtlarken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Akyazı ilçesinde yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Toçoğlu, Pazar esnafıyla yapılan kahvaltının ardından Akyazı Belediyesi Meclis Kararı ile Akyazı İlce Müftülüğüne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen binanın devir törenine katıldı. Akyazı İlçe Müftülüğü binasında yapılan devir teslim töreninde Akyazı İlçesi Müftüsü Mehmet Şenokur, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şenokur, binanın devrini gerçekleştiren, Akyazı Belediyesi’ne ve desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Başkan Toçoğlu burada yaptığı konuşmada, yapılan bu hayırlı hizmetlere katkı sağlayanları minnetle andıklarını dile getirdi. Başkan Toçoğlu; “Ülkemiz çok zor günlerden geçti. Çeşitli sıkıntılar yaşadık. Ama bu süreçte yılmadık, mücadele ettik. Bugüne kadar önümüze çıkan engelleri bir bir aştık. Ancak rehavete kapılmayacağız. Yıllarca hor görülen milletimize hak ettiği hizmetleri yapabilmenin yolu daha fazla çalışmaktır. El ele verip şehrimiz, ülkemiz için yeni hizmetleri hayata geçireceğiz. Çalışma tempomuzu hiç düşürmeden, iki günümüz bir olmadan yola hep birlikte devam edeceğiz. Bugün hamdolsun verdiğimiz mücadelenin karşılığını alıyoruz. Bu tür hayırlı yatırımlar ülkemizin bugünü ve geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu hayırlı hizmetlerin hayata geçirilmesinde büyük katkı sağlayan tüm gönül dostlarını minnetle anıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, devir teslim töreninin ardından, Akyazı İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Başkan Toçoğlu ve beraberindeki heyet, Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Metin Kut’tan okul ile ilgili bilgi aldı. Başkan Toçoğlu, bilgilendirme toplantısının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Toçoğlu, öğrencilere geleceğe çok iyi hazırlanmalarını ve mutlaka yabancı bir dil öğrenmelerini söyledi. Daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Toçoğlu, buradan ayrılarak Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan’ı makamında ziyaret etti.