Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası TOÇBİR-SEN Sakarya Şube Başkanı Bayram Özmen yaptığı bir yazılı açıklamayla İsrail’in Gazze'ye başlatmış olduğu saldırıyı ve katliamları kınadı.

Bayram Özmen yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi, “Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Başta BM olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Maalesef İsrail devletinin kurulduğu günden beri Ortadoğu da kan ve gözyaşı hiç durmamış, artarak devam etmiştir. Durum öyle gösteriyor ki, Bu katil İsrail Hükümeti var olduğu sürece bölgede ve Dünya da huzur olmayacaktır.

Kadın, çocuk, yaşlı demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren İsrail’in uluslararası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır. Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslar arası kuruluşlar bu katil devletin uluslararası meşruluğunu tartışmaya açmalı ve tüm uluslarca dışlanmalıdır.

Başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri, katil devlet İsrail’le askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmeli, Diplomatik ilişkilerine son vermelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail’i tecrit etmeli, Spor etkinlikleri başta olmak üzere tüm uluslar arası yarışmalara sokulmamalı, uluslar arası tüm resmi ve sivil toplum kuruluşlarından üyeliği silinmelidir.

Buradan sessiz kalarak bu suça ortak olan Birleşmiş Milletler’e (BM), İslam Konferansı Örgütü’ne (İKÖ) sesleniyoruz. İnsanlık İsrail’in zulmü altında eziliyor, daha ne diye susuyorsunuz. Uluslararası yaptırımları niye yürürlüğe koymuyorsunuz? Bu vahşi olay karşısında sessiz kalmayalım, üzerimize düşeni yerine getirelim diyor, bu duygular içinde Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm İslam âlemine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Katil İsrail hükümetini ve ortaklarını lanetliyoruz. Tüm Sivil Toplum Örgütlerine de buradan çağrıda bulunuyoruz. Zulme sessiz kalmak da Zulüm değil midir? “