Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SATSO tarafından kurulması planlanan Otomotiv İhtisas OSB’sine destek verirken, Otomotiv Test Merkezi’nin yerinin de Sakarya olduğuna işaret etti.

BİR ARAYA GELDİLER

Yalova’da yapılan ‘İş Dünyasına Yön Verenler” ödül  törenine katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni organize sanayi bölgeleri için çalışma yaptıklarını belirterek, kuracakları Otomotiv  ve Gıda İhtisas OSB’leri hakkında bilgi verdi. 

YATIRIMCI İÇİN CAZİP

Sakarya’nın geleceğinin otomotiv olduğunun altını çizen Kösemusul, “Karasu’da yapımına başlanan Limanımızın yanında, limanımızla bağlanacak olan demiryolu hattının da hizmete girmesiyle Sakarya sadece bölgenin değil, Türkiye’nin de en cazip ve yatırımcı için avantajlı merkezi olacak. Biz bu avantajı otomotive yönelik kullanmak istiyoruz. Otomotiv devlerini şehrimize yatırımı davet ederken, onları bir araya getirecek olan Otomotiv İhtisas OSB’si kurmak içinde çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

OTOMOTİV TEST MERKEZİ

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Türkiye’de ilk kez kurulacak olan Otomotiv Test Merkezi için en uygun bölgenin de Sakarya olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar hakkında da Hisarcıklıoğlu’na bilgi verdi.  Daha önce Karasu İlçesi’nde bir çalışma yapıldığını kaydeden Kösemusul,  “Sayın Valimiz ile birlikte yaptığımız görüşmeler sonucu Pamukova İlçemizde bu merkez için aranan şartlara daha uygun bir arazi bulundu. Daha önceden hava alanı kurulması düşünülen bu arazinin Otomotiv Test Merkezi için uygun olduğu kanaatindeyiz. Bu merkezin Sakaryamız’da yapılması için sizin de desteğinizi bekliyoruz ”dedi.

GELECEĞİN OTOMOTİV ŞEHRİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sakarya’nın geleceğin otomotiv şehri olacağını belirterek, Otomotiv İhtisas OSB’si için de, Otomotiv Test Merkezi’nin Sakarya’da kurulması içinde her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.  SATSO’nun Otomotive yönelik yaptığı çalışmaları çok başarılı bulduğunun da belirten Hisarcıklıoğlu, “İstanbul, Bursa ve Kocaeli sanayiye doymuş şehirler. Sakarya yeni yatırımlar için bölgenin en cazip merkezi.  Otomotivde özellikle işçilikte Dünya’da sıfır hata ile ürettiği TOYOTA ile kendini kanıtlamış bir şehir. Otomotivde işçilik çok önemli. Gelecekte otomotivin kalbinin Sakarya’da atacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.