Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na (SATSO) gönderilen yazıda üyelerinin faaliyet kodlarına yönelik itirazların değerlendirmeye alınmasının veya değiştirilmesinin mümkün olmayacağının belirtildiği bildirildi.

SATSO tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden SATSO’ya gönderilen yazıda bazı üyelerin meslek gruplandırmalarına ilişkin itirazlarının sağlıklı bir şekilde incelenebilmesi için oda organ seçimlerinin Bakanlar Kurulu Kararı ile Mayıs-Haziran 2013 tarihine ertelendiği bildirildi. İlgili yazıda üyelerin faaliyet (nace) kodlarına yönelik itirazlarının değerlendirilmeye alınmasının veya değiştirilmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. Meslek gruplandırmalarına ilişkin vaki olmuş itirazlar ile incelemelerde varsa saptanacak aksaklıkların değerlendirilerek 25/02/2013 tarihine kadar sonuçlandırılması ve Bakanlığa bu çalışmalar hakkında bilgi verilmesi, söz konusu değerlendirme çalışmaları sonrasında kesinleşen sonuçların en geç 07/03/2013 tarihine kadar itiraz sahiplerine, ilgili oda ve borsalara bildirilmesi gerektiği bildirildi” ifadeleri kullanıldı.

Yalpan açıklamada ayrıca söz konusu itirazlarla ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Odalar Müdürü M. Gökhan Özdemir ile irtibata geçebileceği açıklandı.